Skip to content

Turistièko informativni portal Sokobanja

Snežana Radovanoviæ predsednica skupštine opštine Soko Banja za petak 29.1 najavila održavanje 36. sednice. Na dnevnom redu naæi æe se devetnaest taèaka, a najvažnije su razmatranje i donošenje odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme za svaki organizacioni obliku u sistemu lokalne samouprave Soko Banja za 2015.godinu, razmatranje i donošenje odluke o finansijskoj pomoæi penzionerima na teritoriji opštine Soko Banja i razmatranje i donošenje odluke o izmeni odluke o pravu na jednokratnu pomoæ za vantelesnu oplodnju. Sednica æe se održati u Sali skupštine opštine Soko Banja u zgradi opštine sa poèetkom u 15 h.

Petak 29. januar je poslednji nastavni dan u prvom polugodištu ,nakon èega uèenike oèekuje dugo oèekivani zimski raspust. U toku naredne nedelje biæe održana nastavnièka i odeljenska veæa u osnovnoj i srednjoj skoli. Roditeljski sastanci u osnovnoj skoli „Mitropolit Mihajlo“ biæe održani u èetvrtak 4 februara u 10 i 12 èasova u centralnoj skoli kaže direktorka Marija Kuzmanoviæ.

U srednjoj skoli „Branislav Nušiæ“ roditeljski sastanci biæe održani 2. i 3. februara a roditelji æe biti naknadno obavešteni o održavanju istih kaže direktorka Ana Miliæeviæ Prvi nastavni dan za Soko banjske osnovce i srednjoškolce biæe 17. februar.

Uèitelj Goran Petroviæ i njegovi uèenici drugog  dva razreda, povodom praznika Savin Dan pripremili su predstavu „Zlatno jagnje“. Režiju i scenario radio je Goran Petroviæ po motivima istoimene pripovetke Svetlane Velmar Jankoviæ Uèitelj Goran Petroviæ je zadovoljan kako je sve ispalo i zahvaljuje se svim uèesnicima u predstavi.

Bovanskim jezerom do 31 decembra 2015. godine gazdovalo je preduzeæe „Južna Morava 2“ iz Niša. Od 1. januara 2016. jezerom gazduje preduzeæe iz Timoèke krajine koje još uvek nije potpisalo ugovor sa resornim ministarstvom tako da je nastao pravni vakum pa trenutno niko ne gazduje Bovanskim jezerom. U ovom periodu na jezeru vlada bezvlašæe kaže Vladimir Jankoviæ predsednik udruženja ribolovaca Soko banje.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy