Skip to content

NOVEMBAR nastupa u klubu „KOMITET“
Kao i do sada klub „KOMITET“ u Sokoбanji vam garantuje dobru zabavu i lud provod. U petak,11. decembra sa poèetkom u 22h,u klubu „KOMITET“ gostovaæe niski pank bend "NOVEMBAR".Bend èine Goran Kostiæ (vokal), Sale Ðokic (gitara), Bojan Ranðeloviæ (gitara), Milan Vidakoviæ (bubanj), Nenad Pejcic (bas)


Krajem osamdesetih godina jedna od najperspektivnijih zagrebaèkih grupa su bili Studeni Studeni, orijentisani na melodièni punk rock, na tragu novog amerièkog zvuka. Grupa je uspela da objavi maksi singl "Cisto kao suza" (Search & Enjoy 1990 ) a sa poèetkom rata je prestala sa radom Njihov gitarista i pevac Goran Kostiæ Kosta se u leto 1991. godine preselio u Nis gde je odmah prihvatio ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Mesec dana kasnije, Kosta je pre sao na gitaru, grupa je dobila ime Novembar i zagrebaèka muzièka prièa je nastavljena Maja 1992 godine kao gosti sviraju na Palilulskoj olimpijadi kulture jer su Studeni Studeni prethodne godine pobedili na toj manifestaciji. U to vreme u grupu dolazi basista Zoran Randelovic koji je pre toga svirao u raznim sastavima iz Karlovca, kao i u Noænoj straži Borisa Novkoviæa.

Uz aktivnosti sa grupom, Kosta poèinje da radi kao muzièki saradnik na Radio Nisu. Debi CD "Deguelo" snimaju 1993. godine u postavi: Kosta, Zoran Randelovic, gitarista Sale Dokic (ex Glas Amerike) i bubnjar Sava. U pesmi "Gledaj kako ljubav umire" solo na gitari je odsvirao Milan Mladenovic Sve materijale je komponovao Kosta, dok je tekst za pesmu "Rodendan" napisao Zvonko Karanovic a za "Ja sam je volio" Denis Romac Pored "Ja sam je volio" na ploèi se našla i "Gledaj kako ljubav umire" iz repertoara grupe Studeni Studeni.

Krajem juna 1996 godine Novembar su svirali na Zgaga festivalu u blizini Ljubljane sa serijom sastava sliènog opredeljenja sa prostora bivše Jugoslavije
Drugi CD "Blues južne pruge" objavljuju poèetkom 1997. godine u produkciji Gorana Kostica i sa novim bubnjarom Zoranom Vidakovicem Na ploèi se nalazi obrada pesme "Baby, baby" niskog sastava Fleke i "Mesto pod Suncem" zagrebaèke grupe Zvijezde. Kao autor teksta za pesmu "Posle sve-ga kiša" opet se pojavljuje Zvonko Karanoviæ Njegove pesme inspirisane rock muzikom su objavljene u knjigama "Blitzkrieg" (samizdat), "Srebrni surfer" (SKC Nis 1991.), "Mama melanholija" (Prosveta 1996.) i "Extravagan za" (Gradina 1997.).

Diskografija:
  • Studeni Studeni
  • "Èisto Kao Suza" (EP) (1990)
  • Novembar
  • "Deguelo" (No Man's Land 1994)
  • "Blues juzne pruge" (B 92 1997.)
  • Licem prema zemlji (1999.)
  • Ko je Sunce ubio? (2007.)
  • Radulizam (2008.)
  • Proklet (2013)


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy