Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 38 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas808
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje7458
mod_vvisit_counterOvog meseca31623
Strancima prija Ozren Ĺ tampaj
Zahvaljujući svetskim standardima, Sokobanju posetilo 3.000 gostiju iz sveta. Investitor Dragiša Milojević poziva i druge da ulažu u svoju zemlju

Sokoterme
Sokoterme. Foto: V.Novosti

DA našim poznatim turističkim centrima nije dovoljan samo dar prirode da bi privukli zahtevnije goste, očigledan primer je Sokobanja, koja je ovog leta zabeležila 3.000 stranih gostiju. Oni pored obilaska izletišta, razgledanja kulturno-istorijskih dobara, gostoprimstva i gastronomski specijaliteta, za svoj novac žele da uživaju i drugim sadržajima.

Tako je, "srpsku Švajcarsku", kako je Jovan Cvijić svojevremeno nazvao banju pod Ozrenom, ove sezone "okupiralo" više hiljada turista iz Nemačke, Švajcarske, Francuske, zemalja Emirata, Rusije, Bugarske,Engleske, Italije, SAD... Dolazili su na produžene vikende, ali i na više dana, a zadovoljni onim što su doživeli, odavde odlaze sa "do viđenja".

Da Sokobanja oplemeni svoju ponudu po svetskim standardima, zaslužan je Dragiša Milojević, koji je novac zarađen za tri decenije rada u Švajcarskoj, uložio i u izgradnju "Sokoterme", velnes hotela, površine preko 2.000 kvadrata. Jedinstven kompleks ne samo u ovom turističkom centru, zaposlio je više desetina uglavnom mladih ljudi, a biće ih i više jer uskoro predstoji proširenje i objekta i sadržaja.

- Sokobanja nas je očarala na prvi pogled. Strah da posao započnemo ovde nismo imali ni u jednom trenutku. Želja nam je da radimo i zaradimo, ali i da ponudimo nešto što do sada nije postojalo. Da smo bili u pravu, najbolji dokaz je poseta, a stranci su valjda pravi barometar - kaže Dragišin sin i direktor hotela Milan Milojević, pozivajući i ostale naše ljude da ulažu u svoju zemlju.

Jedna od prednosti ovog kompleksa i ujedno jedne od "najtežih" turističko-privrednih investicija u banji pod Ozrenom, jeste što koristi termo-mineralne izvore temperature 39 stepeni.

OAZA

DO pre tri godine, na lokaciji u centru banje, bilo je jedno obično izvorište lekovite vode nazvano Limun banja, u kome su se preko leta "na divlje" brčkali i gosti i meštani. Danas je tu, banja u banji, koja gostu pruža sva zadovoljstva na jednom mestu, a Sokobanju svrstava rame uz rame sa svetskim sličnim oazama za lečenje duše i tela.

D. Stojanović | V.Novosti

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >