Skip to content

Udruženje muzièke podrške „Komitet"
Veæ više od godinu dana u Sokobanji postoji mesto, drugaèije od ostalih mesta gde mladi i stariji dolaze da se druže, sviraju, pevaju a od sada i uèe da sviraju na nekim od instrumenata. Ovo mesto je drugaèije od ostalih i po tome što se tamo mogu èuti grupe i pojedinaèni izvoðaèi kako iz Sokobanje tako i iz Srbije pa i celog sveta. Sokobanjèani se mogu setiti predivnog nastupa Jamajèanina Don Minott-a koji je u prolazu na svojoj turneji svratio i u klub Komitet. Pa zatim, engleskog flamenko gitariste Flamenco Thief AKA Craig Sutton-a, Dj Dagobert aka Dagonaut-a iz Nemaèke i mnogo afirmisanih i neafirmisanih grupa širom Srbije.

komitet

Udruženje muzièke podrške „Komitet" poznatije kao Klub Komitet u Sokobanji je udruženje graðana koje svojim èlanovima pruža pomoæ u vidu besplatnog prostora i opreme za muzièke probe, svirke pred publikom, druženje i upoznavanje sa ostalim ljubiteljima muzike i muzièkim izvoðaèima. Pored koncerata, mini festivala i svakojakih svirki, sada organizujemo i muzièku školu za poèetnike u sastavu naše Muzièke radionice. Više od 30-tak polaznika starosti od 6 do 20 godina pohaða èasove akustiène gitare, elektriène gitare, bas gitare, vokala, bubnjeva, klavijature i trube.Za ovo vreme postojanja, klub Komitet može da se pohvali brojnim svirkama raznih muzièkih pravaca (hard rok, metal-raznih pravaca, ritam i bluz, džez, rege, pank, ska, pop / rok, hard kor, alternativa…). Ni jedan klub ili kafe bar u Sokobanji nikad do sada nije ugostio toliko raznovrsnih izvodjaèa.

Klub Komitet u Sokobanji

Klubom upravlja upravni odbor od 5 èlanova, volontera od kojih je svaki zadužen za pojedinaèan segment organizacije i pojedinaènu vrstu delovanja. Klubu pomažu i drugi, dobri i voljni prijatelji koji su, svako na svoj naèin, donirali po neku sitnicu da bi se u klub unela što veæa pozitivna energija.Klub nastavlja da upisuje nove èlanove i dodeljuje im èlanske karte uz koje èlanovi kluba imaju odredjene povoljnosti. U klubu Komitet se nadaju da æe kroz klub proæi još mnogo dobrih bendova. U planu su im i svirke na otvorenom – gradskom prostoru, kao i dovodjenje zvuènih imena srpske muzièke scene.

Klub Komitet

Slogan pod kojim klub Komitet poziva mališane, srednjoškolce i sve ostale da se ukljuèe u aktivnosti ovog udruženja glasi: „Udaljite decu i omladinu od kompjuterskog miša! Podstièimo ih na nešto inspirativno, a ne virtuelno!“ Pominje se i oformljavanje muzièkih sastava od polaznika Muzièke radionice i organizacija nastupa tih sastava u klubu i van njega.  Možete pratiti kanal kluba Komitet na Youtube-u: https://www.youtube.com/channel/UC8nM_ztq0CQVtxWkRAH55Iw  ili audio podkast kanal na: http://yourlisten.com/klubkomitet

komitet


Ovakve organizacije su i preko potrebne u malim mestima u našoj Srbiji pa i mi evo ovako apelujemo na one koji mogu da pomognu da to i uèine na bilo koji naèin jer odbor i èlanovi kluba Komitet to sigurno rade za dobrobit svih šta se može posvedoèiti i humanitarnim koncertima koji su bili održavani i koji se i dalje planiraju i organizuju. Ostaje nam da posetimo klub i uverimo se sami.

komitet
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy