Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 35 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas811
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje7461
mod_vvisit_counterOvog meseca31626
Održan turnir "Sport za sve, svi za sport" Ĺ tampaj
fudbalDimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja i Georgi Kazbimalski, predsednik opštine Rila, Republika Bugarska, u subotu 11.10.2014. godine, na gradskom stadionu „Bata Nole“ na Podini u Sokobanji, svečano su otvorili međunarodni fudbalski turnir „Sport za sve, svi za sport“.

Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja i Georgi Kazbimalski, predsednik opštine Rila, Republika Bugarska, u subotu 11.10.2014. godine, na gradskom stadionu „Bata Nole“ na Podini u Sokobanji, svečano su otvorili međunarodni fudbalski turnir „Sport za sve, svi za sport“.

Fudbalski turnir je održan u okviru zajedničkog projekta opština Rila i Sokobanja „Unapređenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu – Opštine Sokobanja i Rila“ broj 2007CB16IPO0006-2011-2-171 koji se kofinansira sredstvima EU kroz IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Turnir je okupio veliki broj gledalaca koji su uživali u fudbalskim umećima fudbalskih selekcija opština Rila i Sokobanja (mlađe i starije kategorije). Iako su rezultati kod ovakvih događaja uglavnom u drugom planu, treba napomenuti da su mladi igrači iz Sokobanje bili za nijansu uspešniji od svojih vršnjaka iz Bugarske.Delegacija opštine Sokobanja će u okviru istog projekta u periodu od 17. do 19.10.2014.godine posetiti opštinu Rila. U okviru te posete, takođe će se održati fudbalski turnir između selekcija dve opštine.

Projekat „Unapređenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu – Opštine Sokobanja i Rila“ broj 2007CB16IPO0006-2011-2-171 predviđa izgradnju novih sportskih sadržaja na lokaciji Podina u Sokobanji na osnovu glavnog projekta „Izgradnje mini pič terena za mlade i pratećih sadržaja“ koji je izradila Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Sokobanja. Ukupna vrednost radova za opštinu Sokobanja, uključujući i naknadno odobrene dodatne radove na izgradnji rezervoarskog sistema za bunar IB3, iznosi 286 309,74 evra.

U okviru tih radova izgrađeni su: pomoćni travnati teren dimenzija 93 x 62 m, tri povezana travnata terena za mlađe kategorije dimenzija 68 x 46 m, „mini pič“ teren sa veštačkom travom, visoke ograde oko terena sa malim i velikim kapijama, sistem za zalivanje terena i rezervoarski sistem za održivo snabdevanje vodom zalivnog sistema iz obližnjeg bunara IB3.Projekat se zvanično završava 22.10.2014. godine.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >