Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Javni Forum

Javni Forum
Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 6 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas105
mod_vvisit_counterJuče1014
mod_vvisit_counterOve nedelje105
mod_vvisit_counterOvog meseca38284
Održan turnir "Sport za sve, svi za sport" Ĺ tampaj
fudbalDimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja i Georgi Kazbimalski, predsednik opštine Rila, Republika Bugarska, u subotu 11.10.2014. godine, na gradskom stadionu „Bata Nole“ na Podini u Sokobanji, svečano su otvorili međunarodni fudbalski turnir „Sport za sve, svi za sport“.

Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja i Georgi Kazbimalski, predsednik opštine Rila, Republika Bugarska, u subotu 11.10.2014. godine, na gradskom stadionu „Bata Nole“ na Podini u Sokobanji, svečano su otvorili međunarodni fudbalski turnir „Sport za sve, svi za sport“.

Fudbalski turnir je održan u okviru zajedničkog projekta opština Rila i Sokobanja „Unapređenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu – Opštine Sokobanja i Rila“ broj 2007CB16IPO0006-2011-2-171 koji se kofinansira sredstvima EU kroz IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Turnir je okupio veliki broj gledalaca koji su uživali u fudbalskim umećima fudbalskih selekcija opština Rila i Sokobanja (mlađe i starije kategorije). Iako su rezultati kod ovakvih događaja uglavnom u drugom planu, treba napomenuti da su mladi igrači iz Sokobanje bili za nijansu uspešniji od svojih vršnjaka iz Bugarske.Delegacija opštine Sokobanja će u okviru istog projekta u periodu od 17. do 19.10.2014.godine posetiti opštinu Rila. U okviru te posete, takođe će se održati fudbalski turnir između selekcija dve opštine.

Projekat „Unapređenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu – Opštine Sokobanja i Rila“ broj 2007CB16IPO0006-2011-2-171 predviđa izgradnju novih sportskih sadržaja na lokaciji Podina u Sokobanji na osnovu glavnog projekta „Izgradnje mini pič terena za mlade i pratećih sadržaja“ koji je izradila Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Sokobanja. Ukupna vrednost radova za opštinu Sokobanja, uključujući i naknadno odobrene dodatne radove na izgradnji rezervoarskog sistema za bunar IB3, iznosi 286 309,74 evra.

U okviru tih radova izgrađeni su: pomoćni travnati teren dimenzija 93 x 62 m, tri povezana travnata terena za mlađe kategorije dimenzija 68 x 46 m, „mini pič“ teren sa veštačkom travom, visoke ograde oko terena sa malim i velikim kapijama, sistem za zalivanje terena i rezervoarski sistem za održivo snabdevanje vodom zalivnog sistema iz obližnjeg bunara IB3.Projekat se zvanično završava 22.10.2014. godine.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >