Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stankoviæ u centru Sokobanje
Apartmani Lukic
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 èlan/a.
mod_vvisit_counterDanas186
mod_vvisit_counterJu?e1329
mod_vvisit_counterOve nedelje1515
mod_vvisit_counterOvog meseca38871
Otvorena ureðena turistièko-pešaèka staza „Strelište-Široka Poda-Padina" Štampaj
Otvorena ureðena turistièko-pešaèka staza „Strelište-Široka Poda-Padina" u Predelu izuzetnih odlika „Lepterija-Sokograd"

 Strelište-Široka Poda-Padina

Svetski dan èistih planina, 26. septembar, obeležen je otvaranjem turistièko-pešaèke staze „Strelište-Široka Poda-Padina" u Predelu izuzetnih odlika „Lepterija-Sokogradˮ u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Javnog preduzeæa „Srbijašume". Ureðenje staze realizovano je sredstvima donacije Programa Ujedinjenih nacija za ravoj (UNDP) u okviru projekta „Unapreðenje finansiranja i turistièkih sadržaja zaštiæenih podruèja èiji je upravljaè JP „Srbijašume", Beograd.Duž staze postavljeni su putokazi, tri edukativno-informativne table i ureðen je vidikovac, sa koga se pruža pogled na celo zaštiæeno podruèje, klisuru reke Moravice i srednjevekovno utvrðenje Sokograd. Zaštiæeno podruèje „Lepterija-Sokograd“ nalazi se u Sokobanji, jednoj od najposeæenijih i najlekovitijih banja u Srbiji, tako da æe ureðena staze predstavljati novi turistièki sadržaj kako za zaštiæeno podruèju tako i lokalnu smoupravu. Svi uèesnici prošetali su stazom uz pratnju èlanova Planinarskog društva „Oštra èuka“ iz Sokobanje.Predeo izuzetnih odlika „Lepterija-Sokograd", proglašen o je Uredbom o zaštiti Predela izuzetnih odlika „Lepterija-Sokograd". Odlikuje se izvanrednom pejzažnom raznolikošæu, atraktivnim geomorfološkim pojavama i oblicima, raznovrsnom florom i kulturno-istorijskim spomenicima. Turistièko-pešaèka staza duga je 950 metara i poèinje od lokaliteta Vidikovac do lokaliteta „Golemi kamen", prolazi kroz najatraktivniji deo zaštiæenog podruèja, ima karakter planinske staze i ureðena je za posetioce svih starosnih dobi.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair
Apartmani Bajiæ
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najèešæe interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: