Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Naslovna

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 31 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas812
mod_vvisit_counterJuče1166
mod_vvisit_counterOve nedelje7462
mod_vvisit_counterOvog meseca31627
Sokobanja spremna za novu turističku sezonu Ĺ tampaj
Iako prema kalendaru leto još nije počelo, letnja turistička sezona u Sokobanji u punom je jeku. Tokom najtoplijih meseci broj stanovnika u ovom turističkom mestu se utrostruči, a dobar provod i predah od visoke temperature u Sokobanji pronalaze gosti iz gradova širom Srbije, ali i okolnih zemalja. Za ovogodišnju sezonu spremna su sva izletišta u Sokobanji, kao i Akvapark u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa Podina. Letnju sezonu u Sokobanji, osim mesta za odmor i rekreaciju u prirodi, upotpuniće i različite manifestacije.

aqua park sokobanja

Dan grada u Sokobanji biće obeležen u petak, 20. juna. Prijem gostiju počeće u podne u hotelu "Moravica", a očekuju se zvanice iz cele Srbije. Na svečanosti će se uručiti priznanja uspešnim organizacijama i meštanima, a nakon toga sledi koktel.

Proslava će se nastaviti u subotu kada će se svečano otvoriti "Akva park", a ulaz će biti besplatan. U večernjim satima, oko 21sat, na platou "Akva parka" goste će zabavljati Haris Džinović. Ulaz - besplatan!

Ljubinko Milenković: „Trenutno u Sokobanji ima tri do pet odsto više turista u odnosu na neki višegodišnji prosek za ovo doba godine. Očekujemo sjajnu sezonu i lepo vreme, jer turistički promet direktno zavisi od vremenskih prilika. Sokobanja je potpuno spremna za prihvat velikog broja turista i što se tiče usluga smeštaja, ugostiteljskih usluga, i što se tiče sadržaja. Za 21. jun, dan opštine Sokobanja planiramo i otvaranje Akvaparka“ – rekao je Ljubinko Milenković, direktor Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja.

Ovogodišnju sezonu, osim mesta za odmor i rekreaciju u prirodi upotpuniće i različite manifestacije. Program počinje 21. juna kada se obeležava dan opštine Sokobanja,  a u najavi su i druge manifestacije.

„U odnosu na dosadašnja leta, ovo će obeležiti pre svega manifestacioni turizam, dosta dobre zabave za sve kategorije i sve uzraste turista. U Akvaparku će biti organizovan prvi veći koncert, koncert Harisa Džinovića 21. juna. Tokom banjskog kulturnog leta koje će trajati 100 dana smenjivaće se pozorišne predstave, koncerti i druge manifestacije. Nove sadržaje dobija i Akvapark, gde će ovog leta u po0nudi biti nova vodena kula, a biće organizovane i nagradne igre za posetioce. To je ono što Sokobanju, osim prirodnih lepota, konkurentno razlikuje od drugih banjskih mesta u Srbiji“ – dodao je Milenković.

Onima koji ovog leta posete Sokobanju, osim Akvaparka, na raspolaganju su i izletišta u prirodi, nedaleko od centra Sokobanje, ali i u bližoj okolini. Jedno od najposećenijih izletišta je i zakonom zaštićena Lepterija, proglašena i za predeo izuzetnih odlika.

koncerti

Meštani, a naročito gosti Sokobanje, kojih trenutno ima oko 5,5 hiljada, već su se "naoštrili"" za subotnji dobar provod!
Autor: Marija Ćosić
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >