Skip to content

Sokobanja spremna za novu turistièku sezonu
Iako prema kalendaru leto još nije poèelo, letnja turistièka sezona u Sokobanji u punom je jeku. Tokom najtoplijih meseci broj stanovnika u ovom turistièkom mestu se utrostruèi, a dobar provod i predah od visoke temperature u Sokobanji pronalaze gosti iz gradova širom Srbije, ali i okolnih zemalja. Za ovogodišnju sezonu spremna su sva izletišta u Sokobanji, kao i Akvapark u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa Podina. Letnju sezonu u Sokobanji, osim mesta za odmor i rekreaciju u prirodi, upotpuniæe i razlièite manifestacije.

aqua park sokobanja

Dan grada u Sokobanji biæe obeležen u petak, 20. juna. Prijem gostiju poèeæe u podne u hotelu "Moravica", a oèekuju se zvanice iz cele Srbije. Na sveèanosti æe se uruèiti priznanja uspešnim organizacijama i meštanima, a nakon toga sledi koktel.

Proslava æe se nastaviti u subotu kada æe se sveèano otvoriti "Akva park", a ulaz æe biti besplatan. U veèernjim satima, oko 21sat, na platou "Akva parka" goste æe zabavljati Haris Džinoviæ. Ulaz - besplatan!

Ljubinko Milenkoviæ: „Trenutno u Sokobanji ima tri do pet odsto više turista u odnosu na neki višegodišnji prosek za ovo doba godine. Oèekujemo sjajnu sezonu i lepo vreme, jer turistièki promet direktno zavisi od vremenskih prilika. Sokobanja je potpuno spremna za prihvat velikog broja turista i što se tièe usluga smeštaja, ugostiteljskih usluga, i što se tièe sadržaja. Za 21. jun, dan opštine Sokobanja planiramo i otvaranje Akvaparka“ – rekao je Ljubinko Milenkoviæ, direktor Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja.

Ovogodišnju sezonu, osim mesta za odmor i rekreaciju u prirodi upotpuniæe i razlièite manifestacije. Program poèinje 21. juna kada se obeležava dan opštine Sokobanja,  a u najavi su i druge manifestacije.

„U odnosu na dosadašnja leta, ovo æe obeležiti pre svega manifestacioni turizam, dosta dobre zabave za sve kategorije i sve uzraste turista. U Akvaparku æe biti organizovan prvi veæi koncert, koncert Harisa Džinoviæa 21. juna. Tokom banjskog kulturnog leta koje æe trajati 100 dana smenjivaæe se pozorišne predstave, koncerti i druge manifestacije. Nove sadržaje dobija i Akvapark, gde æe ovog leta u po0nudi biti nova vodena kula, a biæe organizovane i nagradne igre za posetioce. To je ono što Sokobanju, osim prirodnih lepota, konkurentno razlikuje od drugih banjskih mesta u Srbiji“ – dodao je Milenkoviæ.

Onima koji ovog leta posete Sokobanju, osim Akvaparka, na raspolaganju su i izletišta u prirodi, nedaleko od centra Sokobanje, ali i u bližoj okolini. Jedno od najposeæenijih izletišta je i zakonom zaštiæena Lepterija, proglašena i za predeo izuzetnih odlika.

koncerti

Meštani, a naroèito gosti Sokobanje, kojih trenutno ima oko 5,5 hiljada, veæ su se "naoštrili"" za subotnji dobar provod!
Autor: Marija Æosiæ
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy