Skip to content

Sokobanja po evropskim standardima

Kupanje, masaže, saune, sa novim velnes i spa centrom u Sokobanji upotpunjavaju blagodeti termomineralnih izvora koji privlaèe turiste preko cele godine. Za boravak u banji pod Ozrenom vlada veliko interesovanje gostiju, ne samo iz Srbije veæ i iz regiona i Rusije.Sa temepraturom izvora od 30 do 36 stepeni Celzijusa i vodom obogaæenom sumporom i radonom, u sokobanjskom spa-centru sezona traje preko cele godine.

Otvoreni i zatvoreni bazeni posetiocima nude moguænost boravka i kada je napolju, na 400 metara nadmorske visine, tempreatura u minusu.

Posle Banje Ždrelo, naš povratnik iz Švajcarske, Dragiša Milojeviæ, uložio je centar  svu ušteðevinu, ali i penziju steèenu u Švajcarskoj i, posle 30 godina rada u inostranstvu, vratio se u Srbiju.

Doneo je u Sokobanju novine koje je video u evropskim banjama, zaposlio je tridesetak mladih, koji sada ne nameravaju da odlaze iz ovog turistièkog mesta.

Spa i velnes centar kao novi turistièki sadržaj vrlo poseæene Sokobanje za mnoge naše turiste  je novina. Kupanje, masaže, saune i slane sobe godinama su deo ponude slovenaèkih Toplica, èeških, francuskih i španskih banja.

Da se je srpska Švajcarska, kako je Cvijiæ nazivao Sokobanju, dobila dobru investiciju vrednu milion evra, potvrðuje i to što je sve više naših ljudi koji more zamenjuje banjama, pa ovde ne kriju da planiraju da prošire kapacitete.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy