Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 10 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas761
mod_vvisit_counterJuce947
mod_vvisit_counterOve nedelje3420
mod_vvisit_counterOvog meseca20799
Sveèana dodela reciklažnih kontejnera
Sveèana dodela reciklažnih kontejnera u školama u Sokobanji: SŠ ‚‚Branislav Nušiæ‚‚ i OŠ ‚‚Mitroplit Mihajlo‚‚ održla se u ponedeljak 09. decembra 2013. od 13:00 do 14:00 èasova u ulici Mitroplita Mihajla 5. Dešavanje je ujedno i najava takmièenja škola u prikupljanju otpada u 2014. i 2015. godini.Ciljevi programa su doprinos procesu promene javne politike zaštite životne sredine na lokalnom nivou prema EU standardima, uz zastupanje rodne ravnopravnosti.

Postizanje meðuopštinskog konsenzusa u primeni modela sakupljanja i odnošenja reciklažne sirovine iz svih osnovnih škola na opštini Sokobanja, Beogradskoj opštini Vraèar i gradu Vranju.

Projektne Inicijative imaju za cilj da podstaknu stanovništvo na odgovorniji odnos prema otpadu, i na postupanje sa otpadom na održiv naèin, kao što je smanjenje otpada na izvoru, ponovno korišæenje otpada, reciklaža ili odlaganje otpada na bezbedan naèin.

Kroz program takmièenja 2014. i 2015. cilj je da se kod lokalnog stanovništva stvori oseæaj odgovornosti za postupanje sa otpadom na svim nivoima, obezbede taène i potpune informacije upravljanja otpadom, promovišu principi održivog razvoja, poduzimaju podsticajne mere i partnerstvo javnog i privatnog sektora u upravljanju otpadom.

Održivi naèini saradnje izmeðu civilnog društva, nevladinih organizacija, škola, fakulteta, lokalne samouprave kroz unapreðenje i razvoj u oblasti zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije.

Obrazovanje i razvijanje javne svesti i unapreðenje pristupa javnosti informacijama o zaštiti životne sredine i obnovljivim izvorima energije i društveno odgovornog preduzetništva.

Jaèanje kapaciteta i struèno usavršavanje prosvetnih radnika u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, za sticanje profesionalnih kompetencija u primeni savremenih metoda rada u nastavi i vannastavnim aktivnostima.

Rezultati programa su uvoðenje namenskih kontejnera za reciklabilne materijale u škole I školska dvorišta èime se omoguæava primenu postojeæih zakonskih okvira od strane lokalnih vlasti.

Bitan rezultat postignutog konsenzusa je i ostvarenje prava na novèanu naknadu koju škole stièu ustupanjem otpadne sirovine koju preuzima ugovoreni privredni komunalni subjekt.

Izdato je 30 sertifikat nastavnicima dve Sokobanjske škole za položenu akreditovanu obuku BR. 641 u Katalogu Zavoda za unapreðivanje obrazovanja i vaspitanja za 2013/2014. godinu.

Govornici na dodeli reciklažnih kontejnera bili su Dragana Trifunoviæ, direktorka OŠ „Mitropolit Mihajlo“, Dimitrije Lukiæ, predsednik opštine Sokobanja, Biljana Vickoviæ, direktor udruženja Oktopus, Saša Drljaèa, direktor Javno komunalnog preduzeæa „Napredak” i Ivana Radosavljeviæ, kancelarija za mlade Sokobanja.

Program press konferencije povodom postaveke reciklažnih kontejenra u osnovnoj i srednjoj školi u Sokobanji, završna je aktivnost devetomeseènog programa nacionalne ekološke kampanje pod nazivom “Recikliraj baš, uradi šta znaš” u 2013. godini, koja se kroz niz povezujuæih aktivnosti sprovodi sredstvima SENSE programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu. Program finansira Švedska meðunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA) i Telenor fondacije u organizaciji udruženja Oktopus, MODUS i CDOP uz podršku Švedske ambasade, i pridruženu partnersku podršku Beogradske opštine Vraèar, grada Vranja i Panèeva, kao i opštine Sokobanja, instituta ’’Mihailo Pupin’’ i Metropolitan Univerziteta iz Beograda. Program se nastavlja takmièarskim aktivnostima osnovne i srednje škole u 2013. i 2014 godini u prikupljanju odpadne pet ambalaže i papira. Odeljenje koje sakupi najveæu kolièinu otpada, osvojiæe nagradnu eksurziju u Budimpeštu, Prag ili petodnevno letovanje na moru.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: