Skip to content

Treæe mesto za sokobanjèane

Opštine Bor, Knjaževac i Sokobanja pobednici su nacionalnog Green games takmièenja za najbolju video igru sa ekološkom porukom. Pobednièkim opštinama nagrade su uruèili Biljana Biba Vickoviæ, direktorka Udruženja Oktoopus i Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova Telenora. Nagraðenim opštinama èestitali su i Branimir Kuzmanoviæ, predsednik opštine Vraèar, Dragutin Brèin, posebni savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ryan Rowlands, savetnik ambasadora SAD u Beogradu za odnosne sa javnošæu i Nina Topiæ, Vd zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice (ISC).

greengames takmièenje

Prvonagraðenoj opštini Bor dodeljena je interaktivno-ekološka skulptura Ptica Robot (donacija Fonda braæe Rokfeler), liène nagrade za takmièare i novèana nagrada kompanije Telenor. Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treæe opština Sokobanja . Ove dve opštine dobile su Arteko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i liène nagrade za takmièare. Kao specijalna nagrada, Arteko robot dodeljen je opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušiæ” koju pohaðaju deca sa posebnim potrebama.


Nacionalno takmièenje Green Games u organizaciji udruženja Oktoopus, kao noseæa aktivnost dvogodišnje kampanje „Znanjem za održivi razvoj”, namenjeno osnovcima i srednjoškolcima Srbije, završeno je 31. oktobra. Na Green Games takmièenju uèestvovalo je 587 takmièara, okupljenih u 58 opštinskih timova, koji su osmislili 58 video igara.

Izbor za najbolju „zelenu“ igru obavljen je putem SMS glasanja, a sredstva prikupljena preko SMS poruka sa Telenor mreže su kao nagrada namenjena daljem obrazovanju talentovanih informatièara sa takmièenja. Školarci, okupljeni u gradske timove pod mentorstvom nastavnika, imali su priliku da tokom trajanja petomeseènog Green Games takmièenja za svoj grad osvoje vredne nagrade, kroz osmišljavanje i realizaciju video igre koja æe najbolje preneti znaèaj oèuvanja životne sredine, kroz primenu informatièkog, likovnog i muzièkog obrazovanja. U takmièenju je kroz igranje i glasanje uèestvovalo više od 650 hiljada graðana Srbije. Svi radovi uèenika dostupni su na zvaniènom sajtu www.greengames.rs, gde se mogu naæi sve informacije o takmièenju.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy