Skip to content

Bez smene u opštini Sokobanja

skupstina_soko_banja

Neuspeo pokušaj smene predsednika opštine Sokobanja Dimitrija Lukiæa iz Demokratske stranke. Grupa koja je pokrenula inicijativu za njegovo razrešenje napustila sednicu, pa nije bilo kvoruma.

Sednica Skupštine opštine Sokobanja zakazana je na zahtev 17 od ukupno 30 odbornika. Zahtev za razrešnje predsednika opštine, inaèe èlana DS podneli su odbornici SNS-a, politièke stranke Srbija na istoku i koalicije SPS - PUPS. Sednica je prekinuta kada su podnosioci zahteva napustili salu pošto se dvoje potpisnika nije pojavilo.

"Jedna naša odbornica se porodila, a jedan nije došao iz liènih razloga, naime, kako èujemo neko mu je pretio", rekao je predsednik Opštinskog odbora SNS-a Vlada Milojeviæ.

Tako prvi èovek Sokobanje ostaje Dimitrije Lukiæ iz DS-a.

"Ta koalicija koja je u najavi nema ni kapaciteta ni sposobnosti da upravlja gradom kakav je Sokobanja, jer onaj ko nije uspeo da održi jednu sednicu i to pripremanu pet meseci, kako bi mogao da upravlja Gradom, što je mnogo ozbiljniji posao, tokom naredne tri godine", kaže Lukiæ.

Predsednica Skupštine Snežana Radovanoviæ, koja je sednicu raspustila zbog nedostatka kvoruma, kaže da æe nastavak biti zakazan najverovatnije do petka.

"To bi bilo 15 dana od podnošenja zahteva u skladu sa poslovnikom, ali pošto se radi o prekidu sednice zbog nedostatka kvoruma zatražiæu zvanièno tumaèenje", rekla je Radovanoviæeva.

Funkciju predsednika opštine Lukiæ obavlja od 2008. godine.
RTS
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy