Skip to content

Akva-park napunio Sokobanju

U BANjI pod Ozrenom boravi 11.500 gostiju, što je tidesetak odsto više nego u junu! Tradicionalno, najviše je Beograðana i Novosaðana, a društvo im prave i posetioci iz svih ostali krajeva Srbije, meðu kojima su skoro polovina omladine i deca.Reèju, ova srpska Švajcarska, kako ju je svojevremeno nazvao Jovan Cvijiæ, ovih dana je prepuna gostiju kao retko kada poslednjih godina u ovom periodu.

Zasluga za ovakvu ekspanziju gostiju koji uživaju blagodeti Sokobanje, pripada najviše ovdašnjim turistièkim i ugostiteljskim poslenicima, koji su se za ovu sezonu dobro pripremili. I ako se na sve to dodaju prirodni faktori, od lekovite vode do vazduha, onda je to pun pogodak.

Meðutim, ono što posebno treba izdvojiti, to je novoizgraðeni velelepni akva-park , koji je prvi put ove sezone otvoren za meštane i njihove goste i svi se slažu, da je upravo ovaj vodeno rekreativni centar, koji dnevno može da primi 2.000 kupaèa, najviše doprineo pomenutom poveæanju posete Sokobanji.

U Turistièkoj organizaciji istièu da æe poseta u ovgustu biti još veæa, tim pre što æe biti održano nekoliko tradicionalnih manifestacija, meðu kojima svakako valja izdvojiti jubilarni, 50. po redu meðunarodni festival „Prva harmonika - Sokobanja 2012“, èije je finale zakazano za 17. i 18. avgust.


Plaža Župan


Plaža Džentlmen
Izvor: Veèernje novosti
Foto: Saša Stojanoviæ

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy