Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 30 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas466
mod_vvisit_counterJu?e1518
mod_vvisit_counterOve nedelje12372
mod_vvisit_counterOvog meseca33897
Etno domaćinstvo porodice Lazić u Jošanici Ĺ tampaj
15 kilometara od SokoBanje, smešteno je Etno Domaćinstvo Porodice Lazić, poznato ljubiteljima seoskog turizma po ambijentu lišenog tekovina modernog doba. Supružnici Zorica i Danijel, domaćini gazdinstva već 6 godina dočekuju goste u maloj prizemnoj kući i prostranom dvorištu kroz koje protiče potok. Najveća dika, ali i atrakcija za posetioce ipak je vodenica potočara koja je deo porodične kuće, a datira iz 1888.godine. Iz vodenice se ulazi u kuhinju, dalje se izlazi u dvorište omeđeno starim zgradama i vinovom lozom. Tu su i postavljeni stolovi za obedovanje i odmaranje u mirisu cveća, cvrkutu ptica, žubora potoka i lupkanju čeketala. Potočara nije samo ukras, u njoj se melju sve vrste žitarica… cela zrna pšenice (raži, ovsa, ječma, kukuruza) pretvara u integralni hleb, osnovu za domaći hleb ispod sača, razna peciva, pite, pa i integralne palačinke, na domaćinskom meniju. U ovu kuću gosti obično svraćaju zbog kuhinje domaćice Zorice ovenčane nizom nagrada za pripremanje zdrave hrane i gotovo zaboravljenih jela.


Ova porodica nudi gostima i pun pansion, interesenata ima a ovo domaćinstvo često posećuju i grupe učenika i izletnika. Porodica Lazić je počela sa izdavanjem soba još daleke 1961. godine izdavajući smeštaj banjskim gostima kada je banja Jošanica počela da radi i tom vrstom turizma su se bavili sve do sredine 90-tih godina, onda je naišao period stagnacije. A krajem 2005. i početkom 2006. godine ova porodica je obnovila ovu delatnost a onda je i počela da se bavi seoskim turizmom.

lazici

Danijel i Zorica Lazić iz Banje Jošanice kod Sokobanje poseduju potočaru koja dotira iz 1888. godine po pisanom dokumentu Ruskog zeljomera Romana Babeckog, a po kazivanju predaka sagrađena je i znatno ranije. Vodenica se nalazi u sklopu porodićne kuće. Iz vodenice se ulazi u kuhinju iz koje se kroz hol izlazi u prelepo dvorište oivičeno starim zgradama i vinjagama vinove loze ispod kojih se nalaze stolovi za obedovanje i odmaranje u mirisu cveća, cvrkutu ptica i žuboru potoka koji protiče kroz dvorište.

lazici

Zahvaljujući vodenici i lepoti prirode koja nas okružuje počeli smo da se bavimo seoskim turizmom. U vodenici se melje sve vrste brašna:

- integralno pšenično brašno,
- kukuruzno belo projino brašno,
- integralno rašeno brašno

lazici

Uz huk vodeničnog točkai lupanja čeketala, domaćica Zorica sprema razne specijalitete iz domaće kuhinje na tradicionalan način. Na manifestaciji zlatne ruke 2006. godine Zorica je osvojila 3. mesto a 2007. godine 1. mesto u pripremanju zdrave hrane i starih jela. Nagrade i priznanja pristižu od svakog gosta koji je je imao prilike da mu ova porodica pruži gostoprimstvo. I mediji su prepoznali kvalitet ovog domaćinstva. O nama su pisale Večernje novosti, Timok, Turističke novine, časopisi Moć prirode i Čarobni lonac. Reportaže su pravile TV Sokobanja, RTS-1, TV Zaječar, Radio NIŠ. Učestvovali smo na manifestacijama u Interkontinentalu u Žikinoj šarenici, dobijali neke nagrade i priznanja.

lazici4.jpg

U bližoj okolini na obroncima padina može se uživati u laganoj šetnji, ali i odmoru. Može se videti crkva Presvete Bogorodice iz 14. veka sa freskama izuzetne lepote pored koje se nalaze izvori lekovite vode Banje Jošanice. Par kilometara od Jošanice je izletište Vrelo, u neposrednoj blizini je i Bovansko jezero.

lazici6.jpg
lazici

Adresa:
ETNO DOMAĆINSTVO DANIJEL I ZORICA LAZIĆ
Jošanica, Sokobanja

Tel:+381 (0) 18 836 006
Tel:+381 (0) 62 429 129
Tel:+381 (0) 64 534 8141

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: