Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 26 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas1262
mod_vvisit_counterJu?e1527
mod_vvisit_counterOve nedelje7737
mod_vvisit_counterOvog meseca42733
Sokobanja: Oaza pod Ozrenom Ĺ tampaj
TAMO gde je sa čuvenom krilaticom, „Sokobanja, Sokograd - dođeš mator, odeš mlad“ svojevremeno stao Branislav Nušić, mnogo godina kasnije nastavio je pesnik Mošo Odalović. „Na čitavoj planeti vanredno stanje! Svet se iznova meri i kroji, svi bi da zidaju sokobanje, al’ Bog reče: Ne može! To negde već postoji!“, napisao je Nušićev kolega po peru.


Ovoga leta, banja pod Ozrenom, udaljena 234 kilometra od Beograda i 60 kilometara od Niša, obeležila je 175 godina organizovanog turizma i zdravstva.

Trenutno blagodeti Sokobanje zvanično koristi 9.000 gostiju, na šta treba dodati još oko 20 odsto onih „divljih“. Tek se očekuje udarni talas, a prava Meka za „okupaciju“ ovog centra je velelepni akva-park.

- Tradicija je dosta duga i svetla, a mi smo sa naše strane sve podredili gostima - kaže Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja. - To nam se kroz sve veću posetu iz godine u godinu vraća na najbolji način.

Gostima su na raspolaganju mnoga izletišta, od „Lepterije“ do Ozrena i Rtnja, zatim sportski tereni, raznovrsne kulturne i druge manifestacije. Samo na ovom području može se naći 92 odsto lekovitog bilja sa kojim raspolaže Srbija, a svakako posebno treba izdvojiti na daleko poznati rtanjski čaj, koga su mnogi prozvali sokobanjskom vijagrom.

„Zdravljak“, „Moravica“, „Banjica“, „Turist“, „Sunce“, samo su neki od mnogobrojnih hotela u Sokobanji. Raspolažu sa oko 2.500 ležaja, a tu je i privatni smeštaj sa oko 12.500 kreveta. Specijalna bolnica „Sokobanja“, nosilac zdravstvenog turizma i posebna je institucija za sebe.INFO

* Pun pansion u hotelima od 1.800 do 3.100
* Bolesnički dan u Specijalnoj bolnici 2.600
* Korišćenje slane sobe 700
* Kupanje u Turskom amamu 440
* Cena ležaja u privatnom smeštaju od 350 do 700
* Tri obroka u restoranu oko 800
* Pivo i sokovi od 80 do 120
* Čašica žestokog pića od 70 do 140
* Turska kafa 50
* Cene su u dinarima

D.Stojanovic, Vecernje Novosti
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: