Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas751
mod_vvisit_counterJuce798
mod_vvisit_counterOve nedelje1549
mod_vvisit_counterOvog meseca19763
Sokobanja: Oaza pod Ozrenom
TAMO gde je sa èuvenom krilaticom, „Sokobanja, Sokograd - doðeš mator, odeš mlad“ svojevremeno stao Branislav Nušiæ, mnogo godina kasnije nastavio je pesnik Mošo Odaloviæ. „Na èitavoj planeti vanredno stanje! Svet se iznova meri i kroji, svi bi da zidaju sokobanje, al’ Bog reèe: Ne može! To negde veæ postoji!“, napisao je Nušiæev kolega po peru.


Ovoga leta, banja pod Ozrenom, udaljena 234 kilometra od Beograda i 60 kilometara od Niša, obeležila je 175 godina organizovanog turizma i zdravstva.

Trenutno blagodeti Sokobanje zvanièno koristi 9.000 gostiju, na šta treba dodati još oko 20 odsto onih „divljih“. Tek se oèekuje udarni talas, a prava Meka za „okupaciju“ ovog centra je velelepni akva-park.

- Tradicija je dosta duga i svetla, a mi smo sa naše strane sve podredili gostima - kaže Dimitrije Lukiæ, predsednik opštine Sokobanja. - To nam se kroz sve veæu posetu iz godine u godinu vraæa na najbolji naèin.

Gostima su na raspolaganju mnoga izletišta, od „Lepterije“ do Ozrena i Rtnja, zatim sportski tereni, raznovrsne kulturne i druge manifestacije. Samo na ovom podruèju može se naæi 92 odsto lekovitog bilja sa kojim raspolaže Srbija, a svakako posebno treba izdvojiti na daleko poznati rtanjski èaj, koga su mnogi prozvali sokobanjskom vijagrom.

„Zdravljak“, „Moravica“, „Banjica“, „Turist“, „Sunce“, samo su neki od mnogobrojnih hotela u Sokobanji. Raspolažu sa oko 2.500 ležaja, a tu je i privatni smeštaj sa oko 12.500 kreveta. Specijalna bolnica „Sokobanja“, nosilac zdravstvenog turizma i posebna je institucija za sebe.INFO

* Pun pansion u hotelima od 1.800 do 3.100
* Bolesnièki dan u Specijalnoj bolnici 2.600
* Korišæenje slane sobe 700
* Kupanje u Turskom amamu 440
* Cena ležaja u privatnom smeštaju od 350 do 700
* Tri obroka u restoranu oko 800
* Pivo i sokovi od 80 do 120
* Èašica žestokog piæa od 70 do 140
* Turska kafa 50
* Cene su u dinarima

D.Stojanovic, Vecernje Novosti
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: