Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 17 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas571
mod_vvisit_counterJuče2436
mod_vvisit_counterOve nedelje3007
mod_vvisit_counterOvog meseca32866
Poreklo stanovništva Sokobanje i okoline Ĺ tampaj


Najstarije porodice u Sokobanji doseljene su:

Iz Zaglavka – okolina Knjaževca, Bele Balanke, Starog Vlaha – zapadne Srbije, Crne Reke, Golaka, okoline Pirota, Aleksinca i Niša; Iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, sa Kosova i iz okolnih sela i dr.

U Sokobanjskim selima ima malo starosedelaca, stanovništvo je preko 80 odsto doseljeno iz raznih krajeva od kraja 17. veka pa sve do kraja 19. veka.

Beli Potok:
- slave Sv. Nikolu, Sv. Vartolomeja, Sv. Petku, Sv. Tomu i dr. Stanovništvo je poreklom iz okoline Ražnja (danas susedne opštine), iz Crne Gore, okolnih sela i dr.

Blendija:
- slave Sv. Vračeve, Sv. Petku, Sv. Arhanđela, Sv. Stefana, Sv. Jovana, Sv. Nikolu i dr. Najstarije stanovništvo doseljeno je u drugoj polovini 18. veka sa Kosova, iz Zaglavika – okolina Knjaževca – Bele Palanke), Crne Reke – istočne Srbije, Krivog Vira i dr.

Bogdinac:
- slave Sv. Minu, Sv. Nikolu, Mitrovdan, Sv. Đorđa, Sv. Jovana i dr. Stanovništvo je doseljeno krajem 18. veka iz tadašnje Vlaške – verovatno iz jugoistočne Rumunije ili severoistočne Bugarske ili, pak, iz severoistočne Srbije; iz istočnog Kosova – oblast Binačka Morava – šira okolina Gnjilana), iz Bosne, Crne Reke, okoline Pirota, Smedereva, Podrinja (može biti iz zapadne Srbije ili iz istočne Bosne/RS) i dr.

Vrbovac:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Luku, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je nepoznatog migracionog porekla i starinom iz Ćićevca, Svrljiga, Ražnja i dr.

Vrmdža:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Jovana, Đurđevdan, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno sa Kosova, iz Krivog Vira (današnja opština Boljevac), okolnih naselja – Jošanice, Trgovišta, okoline Svrljiga i dr.

Dugo Polje:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Petku, Sv. Jovana, Sv. Vartolomeja, Sv. Minu, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je poreklom iz Zaglavka, Crne Reke, okolnih sela, okoline Pirota, Svrljiga i dr.

Žučkovac:
- slave Sv. Petku, Sv. Arhanđela i dr. Stanovništvo je poreklom iz okoline Svrljiga, okolnih sela Vrmdže, Trgovišta i dr.

Jezero:
- slave Sv. Minu, Sv. Nikolu, Đurđevdan, Sv. Arhanđela i dr. Stanovništvo je starinom sa Kosova, okolnih sela i dr.

Jošanica:
- slave Sv. Đorđa, Mitrovdan, Sv. Luku, Sv. Nikolu, Sv. Jovana i dr. Danas je najveće selo u sokobanjskoj opštini. Stanovništvo je poreklom sa Kosova, iz Crne Gore, Crne Reke, iz Jablanice i Lukova (danas opština Boljevac), okoline Sjenice, Ražnja i dr.

Levovik:
- slave Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je poreklom iz Hercegovine, iz okolnih sela i dr.

Milušinac:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Arhanđela, Sv. Jovana, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je starinom uglavnom iz Zaglavka – šira okolina Bele Palanke – Knjaževca, iz okoline Pirota i dr.

Mužinac:
- slave Sv. Arhanđela, Sv. Đorđa, Đurđevdan, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je poreklom iz okoline Sjenice, okolnih sela Šarbanovac, Trgovište i dr. iz okoline Ražnja, Crne Reke i dr.

Nikolinac:
- slave Sv. Jovana, Sv. Đorđa i dr. Stanovništvo je uglavnom nepoznatog migracionog porekla, i doseljeno iz Crne Reke, Ivanjice – zapadne Srbije, okoline Niša i dr.

Poružnica:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Minu, Sv. Ignjatija, Sv. Arhanđela, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Crne Reke, Ražnja, okoline Lapova, Aleksinca i dr.

Resnik:
- slave Sv. Jovana, Sv. Đorđa, Sv. Minu, Sv. Stefana, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Zaglavka – okolina Knjaževca – Bele Palanke, okoline Svrljiga, Aleksinca i dr. Selo je poznato iz vremena Prvog srpskog ustanka kada je u njemu boravio srpski vožd Karađorđe radi organizovanja narodnog otpora.

Rujevica:
- slave Sv. Ignjatija, Mitrovdan, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Raznja – Vitoševac, Praskovce, iz okolnih sela: Blendija, Vrbovac i dr. Crne Reke i dr.

Sesalac:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Nikolu, Sv. Jovana i dr. Stanovništvo je doseljeno iz okolnih sela: Vrmdža i Trgovište i dr.

Trgovište:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Lazara, Sv. Arhanđela i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Zaglavka – okolina Knjaževca-Bele Palanke, iz Temnica (šira okolina današnjeg Varvarina) i dr.

Trubarevac:
- slave Sv. Jovana, Sv. Đorđa Alimpija, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz okolnih sela Beli Potok, Šarbanovac i dr., okoline Svrljiga, Bovna kod Aleksinca i drugih krajeva. Ima i Roma.

Cerovica:
- slave Sv. Vračeve, Sv. Nikolu, Sv. Jovana, Sv. Đorđa i dr. Stanovništvo je poreklom sa Kosova, iz Hercegovine, okoline Svrljiga i dr. Selo je osnovano između Prvog i Drugog srpskog ustanka.

Čitluk:
- slave Sv. Ćirila, Sv. Đorđa Alimpija, Sv. Minu, Sv. Arhanđela, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno u prvoj deceniji 18. veka i kasnije iz (Zaglavka-okolina Bele Palanke-Knjaževca), iz Hercegovine, iz (Metohije-okoline Peći), iz okoline Pirota, Svrljiga i dr.

Šarbanovac:
- slave Sv. Arhanđela, Sv. Petku, Đurđevdan i dr. Stanovništvo je starosedelačko i doseljeno u prvim decenijama 18. veka iz Crne Gore, iz Makedonije – okoline Prilepa, početkom 19. veka iz Crne Reke, iz boljevačkih sela: Jablanica, Lukovo, Dobrujevac, Ilino i dr.

IZVOR: Priredio Aleksandar Aksić Šarko
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: