Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Zone
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas1043
mod_vvisit_counterJu?e1118
mod_vvisit_counterOve nedelje5952
mod_vvisit_counterOvog meseca23552
Poreklo stanovništva Sokobanje i okoline Ĺ tampaj


Najstarije porodice u Sokobanji doseljene su:

Iz Zaglavka – okolina Knjaževca, Bele Balanke, Starog Vlaha – zapadne Srbije, Crne Reke, Golaka, okoline Pirota, Aleksinca i Niša; Iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, sa Kosova i iz okolnih sela i dr.

U Sokobanjskim selima ima malo starosedelaca, stanovništvo je preko 80 odsto doseljeno iz raznih krajeva od kraja 17. veka pa sve do kraja 19. veka.

Beli Potok:
- slave Sv. Nikolu, Sv. Vartolomeja, Sv. Petku, Sv. Tomu i dr. Stanovništvo je poreklom iz okoline Ražnja (danas susedne opštine), iz Crne Gore, okolnih sela i dr.

Blendija:
- slave Sv. Vračeve, Sv. Petku, Sv. Arhanđela, Sv. Stefana, Sv. Jovana, Sv. Nikolu i dr. Najstarije stanovništvo doseljeno je u drugoj polovini 18. veka sa Kosova, iz Zaglavika – okolina Knjaževca – Bele Palanke), Crne Reke – istočne Srbije, Krivog Vira i dr.

Bogdinac:
- slave Sv. Minu, Sv. Nikolu, Mitrovdan, Sv. Đorđa, Sv. Jovana i dr. Stanovništvo je doseljeno krajem 18. veka iz tadašnje Vlaške – verovatno iz jugoistočne Rumunije ili severoistočne Bugarske ili, pak, iz severoistočne Srbije; iz istočnog Kosova – oblast Binačka Morava – šira okolina Gnjilana), iz Bosne, Crne Reke, okoline Pirota, Smedereva, Podrinja (može biti iz zapadne Srbije ili iz istočne Bosne/RS) i dr.

Vrbovac:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Luku, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je nepoznatog migracionog porekla i starinom iz Ćićevca, Svrljiga, Ražnja i dr.

Vrmdža:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Jovana, Đurđevdan, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno sa Kosova, iz Krivog Vira (današnja opština Boljevac), okolnih naselja – Jošanice, Trgovišta, okoline Svrljiga i dr.

Dugo Polje:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Petku, Sv. Jovana, Sv. Vartolomeja, Sv. Minu, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je poreklom iz Zaglavka, Crne Reke, okolnih sela, okoline Pirota, Svrljiga i dr.

Žučkovac:
- slave Sv. Petku, Sv. Arhanđela i dr. Stanovništvo je poreklom iz okoline Svrljiga, okolnih sela Vrmdže, Trgovišta i dr.

Jezero:
- slave Sv. Minu, Sv. Nikolu, Đurđevdan, Sv. Arhanđela i dr. Stanovništvo je starinom sa Kosova, okolnih sela i dr.

Jošanica:
- slave Sv. Đorđa, Mitrovdan, Sv. Luku, Sv. Nikolu, Sv. Jovana i dr. Danas je najveće selo u sokobanjskoj opštini. Stanovništvo je poreklom sa Kosova, iz Crne Gore, Crne Reke, iz Jablanice i Lukova (danas opština Boljevac), okoline Sjenice, Ražnja i dr.

Levovik:
- slave Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je poreklom iz Hercegovine, iz okolnih sela i dr.

Milušinac:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Arhanđela, Sv. Jovana, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je starinom uglavnom iz Zaglavka – šira okolina Bele Palanke – Knjaževca, iz okoline Pirota i dr.

Mužinac:
- slave Sv. Arhanđela, Sv. Đorđa, Đurđevdan, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je poreklom iz okoline Sjenice, okolnih sela Šarbanovac, Trgovište i dr. iz okoline Ražnja, Crne Reke i dr.

Nikolinac:
- slave Sv. Jovana, Sv. Đorđa i dr. Stanovništvo je uglavnom nepoznatog migracionog porekla, i doseljeno iz Crne Reke, Ivanjice – zapadne Srbije, okoline Niša i dr.

Poružnica:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Minu, Sv. Ignjatija, Sv. Arhanđela, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Crne Reke, Ražnja, okoline Lapova, Aleksinca i dr.

Resnik:
- slave Sv. Jovana, Sv. Đorđa, Sv. Minu, Sv. Stefana, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Zaglavka – okolina Knjaževca – Bele Palanke, okoline Svrljiga, Aleksinca i dr. Selo je poznato iz vremena Prvog srpskog ustanka kada je u njemu boravio srpski vožd Karađorđe radi organizovanja narodnog otpora.

Rujevica:
- slave Sv. Ignjatija, Mitrovdan, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Raznja – Vitoševac, Praskovce, iz okolnih sela: Blendija, Vrbovac i dr. Crne Reke i dr.

Sesalac:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Nikolu, Sv. Jovana i dr. Stanovništvo je doseljeno iz okolnih sela: Vrmdža i Trgovište i dr.

Trgovište:
- slave Sv. Đorđa, Sv. Lazara, Sv. Arhanđela i dr. Stanovništvo je doseljeno iz Zaglavka – okolina Knjaževca-Bele Palanke, iz Temnica (šira okolina današnjeg Varvarina) i dr.

Trubarevac:
- slave Sv. Jovana, Sv. Đorđa Alimpija, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno iz okolnih sela Beli Potok, Šarbanovac i dr., okoline Svrljiga, Bovna kod Aleksinca i drugih krajeva. Ima i Roma.

Cerovica:
- slave Sv. Vračeve, Sv. Nikolu, Sv. Jovana, Sv. Đorđa i dr. Stanovništvo je poreklom sa Kosova, iz Hercegovine, okoline Svrljiga i dr. Selo je osnovano između Prvog i Drugog srpskog ustanka.

Čitluk:
- slave Sv. Ćirila, Sv. Đorđa Alimpija, Sv. Minu, Sv. Arhanđela, Sv. Nikolu i dr. Stanovništvo je doseljeno u prvoj deceniji 18. veka i kasnije iz (Zaglavka-okolina Bele Palanke-Knjaževca), iz Hercegovine, iz (Metohije-okoline Peći), iz okoline Pirota, Svrljiga i dr.

Šarbanovac:
- slave Sv. Arhanđela, Sv. Petku, Đurđevdan i dr. Stanovništvo je starosedelačko i doseljeno u prvim decenijama 18. veka iz Crne Gore, iz Makedonije – okoline Prilepa, početkom 19. veka iz Crne Reke, iz boljevačkih sela: Jablanica, Lukovo, Dobrujevac, Ilino i dr.

IZVOR: Priredio Aleksandar Aksić Šarko
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: