Skip to content

Noæ muzeja u Sokobanji


 OTKS Sokobanja i ove godine, IV put za redom, uèestvuje u manifestaciji "Noæ Muzeja", sa 4 izložbe, saznajemo od direktora OTKS, Bratislava Majkiæa. Izložbe æe kao i u gradovima u Srbiji i Evropi u kojima se organizuje ova manifestacija biti otvorene sutra od 18h i trajaæe do 2h iza ponoæi.

Ove izložbe ostaæe otvorene kao stalne postavke, kaže Majkiæ. Dve izložbe gradjani æe imati priliku da obidju u Legatu Miluna Mitroviæa, jedna je stalna postavka sokobanjskog slikara Miluna Mitroviæ, a druga izložba se zove: Foto-video kolonija Sokobanja 2011 i sadrži 40 odabranih fotografija sa prošlogodišnje foto video kolonije održane u Sokobanji. Biæe projektovani filmovi nastali tokom foto-video kolonije. Fotoreporteri Julijana Nikolova, Sofija (Bugarska), Blagovesta Cvetkova, Sofija (Bugarska), Stefana Saviæ, Beograd (Srbija), Darko Dozet, Novi Sad (Srbija), Dušan Mitiæ, Niš (Srbija), Vladimir Gogiæ, Beograd (Srbija), Djordje Lickovski, Skoplje (Makedonija), Saša Djordjeviæ, Niš (Srbija) i snimatelji Ivan Zdravkoviæ, Niš (Srbija), Svetislav Vuèkoviæ, Beograd (Srbija), Darko Koviæ, Niš (Srbija) i Dragan Živanoviæ, Niš (Srbija) imali su priliku da inspiraciju potraže u Sokobanji i na obližnjim izletištima a tokom 6 dana obišli su Bovansko jezero, Sokobanju, Ozren, Lepteriju, Izvorište Moravice, Banju Jošanicu, selo Vrmdža i planinu Rtanj.gde su i nastali radovi koji æe biti prezentovani na izložbi. Mediski istraživaèki centar u galeriji ispod teksta predstavlja vam fotografije koje æe biti izložene tokom “Noæi Muzeja” u Sokobanji.

Ova æe izložba trajati nedelju dana, a otvara se sutra u 18h, upravo povodom "Noæi muzeja". Gradjani æe moæi da obidju i stalnu postavku u zgradi muzeja, kao i izložbu u Upravnoj zgradi OTKS u prizemlju, u maloj sali, a reè je o retrospektivnoj izložbi umetnièke kolonije "Sokograd".


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy