Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas751
mod_vvisit_counterJuce798
mod_vvisit_counterOve nedelje1549
mod_vvisit_counterOvog meseca19763
Beograd pomaže Sokobanji
Gradonaèelnik Beograda Dragan Ðilas i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ potpisali su u Starom dvoru ugovor o saradnji, kojim æe glavni grad pomoæi izgradnju sportskih terena i deèjeg igrališta u toj opštini.

djilas dragan i lukic dimitrije
Lukic Dimitrije i Ðilas Dragan

Ðilas je podsetio da je Beograd pre dve i po godine poèeo sa realizacijom projekta pomoæi manje razvijenim opštinama u Srbiji, po kome je prioritet dobilo više od 30 opština.

- U proteklom periodu izdvojili smo više od 100 miliona dinara. Novac se pre svega ulagao u projekte koji imaju veze sa decom, kao što su vrtiæi, škole i igrališta, ali i zdravstvene ustanove i infrastruktura, što nas u Beogradu èini posebno radosnim - istakao je Ðilas.

On je podsetio da æe Beograd ove godine pomoæi èetiri opštine u Srbiji. Reè je, kako je naveo, o Krupnju, Preševu, Petrovcu na Mlavi i Sokobanji.

- Sredstva nisu ogromna, ali tako pokazujemo brigu i želju da glavni grad pomogne drugim opštinama po Srbiji. Nastaviæemo sa takvom politikom, jer Beograd treba da bude lokomotiva u tom poslu, kako bi što više investicija došlo u centralnu Srbiju i druge delove zemlje - ukazao je gradonaèelnik Beograda i dodao da Sokobanja kao turistièka destinacija ima veliki potencijal da bude razvijena opština.

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ zahvalio je gradu Beogradu i gradonaèelniku Ðilasu što su pokazali razumevanje i izdvojili sredstva za potrebe te opštine.

On je dodao da æe zahvaljujuæi tim sredstvima od 2,5 miliona dinara biti uraðeni sportski tereni u selu Šarvanovac i deèje igralište u selu Resnik, koja se nalaze na teritoriji opštine Sokobanja.

- Mnogo više od doniranih sredstava, ovaj projekat za nas ima podsticajan znaèaj. Na ovaj naèin demantujemo onu opasnu tezu, koju su pojedini plasirali u predizbornoj kampanji, da Beograd svojim ubrzanim razvojem ugrožava ostali deo Srbije. Pokazalo se i u ovom sluèaju da jak i stabilan Beograd sa sobom može da povuèe i manje sredine i unapredi njihov razvoj - istakao je Lukiæ.

Takoðe, on je podsetio da je rebalansom republièkog budžeta za prošlu godinu grad Beograd pokazao ogromnu solidarnost ustupajuæi transferna sredstva nerazvijenim opštinama, po kome je opštini Sokobanja pripalo više od 20 miliona dinara, a koja su, u vreme krize, omoguæila dalji razvoj infrastrukture u toj opštini.

Ovim ugovorom dogovorena je i buduæa saradnja srpske prestonice i poznatog leèilišta, koji æe, prema reèima potpisnika, omoguæiti brži razvoj, a život graðana Sokobanje uèiniti kvalitetnijim.

Projektom pomoæi narazvijenim opštinama grad Beograd je u prethodnom periodu pomogao, izmeðu ostalog, i izgradnju vrtiæa u mestu Osojane na Kosovu i Metohiji, rekonstrukciju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Ðorðe Kožbuh" u selu Torak, u opštini Žitište, rekonstrukciju pijace u naselju Vladimirovci u opštini Alibunar, izgradnju vodovodne mreže u varošici Pecka i lokalni put Bogdaniæ-Jalovik u opštini Oseèina, kao i izgradnju mosta u opštini Bela Palanka.

lukic-nikolic-djilas
Lukiæ, Nikoliæ i Ðilas
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: