Skip to content

Rekonstrukcija puta Sokobanja-Knjaževac-Pirot
sokobanjski drum


Protokol o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju puta Sokobanja – Knjaževac – Pirot, potpisan je 4. aprila u Zajeèaru.

Protokol su potpisali državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Ðokiæ i direktor Regionalne agencije za razvoj Istoène Srbije (RARIS) Vladan Jeremiæem, saopštilo je ministarstvo.

Izrada potrebnog projekata biæe finasirana sredstvima Nacionalnog investicionog plana, što predstavlja pripremu i prvi korak u rekonstrukciji ovog putnog pravca u istoènoj Srbiji koji koriste stanovnici Sokobanje, Knjaževca i Pirota.

Pored toga, ovaj putni pravac se koristi i za dolazak turista na Staru planinu, koji stižu autoputem, a zatim preko Sokobanje i Knjaževca.

U 2012. godini u okviru Programa “Izrada projektno tehnièke i planske dokumentacije za regionalne projekte” Nacionalni investicioni plan æe finansirati izradu nepohodnih planskih dokumenata i glavnih projekata za pet regionalnih projekata.

Ovaj Program NIP realizuje u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama i lokalnim samoupravama, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy