Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 16 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas410
mod_vvisit_counterJuce921
mod_vvisit_counterOve nedelje2122
mod_vvisit_counterOvog meseca19501
Projekat “Priroda i turizam - Sokobanja i Ripaljka”
Planinarsko društvo “Oštra èuka” sprovodi projekat “Priroda i turizam - Sokobanja i Ripaljka”, uz podršku OTKS Sokobanja i Direkcije za urbanizam i izgradnju, Sokobanja, u okviru programa “Aktivne zajednice”, koji finansira BCIF (Balkanski fond za lokalne inicijative).Osnovni cilj BCIF-ovog programa Aktivnih zajednica je unapreðenje i razvoj lokalnih zajednica u Srbiji putem finansijske pomoæi inicijativama, koje pokazuju ukljuèenost graðana u rešavanje zajednièkih problema u zajednicama iz kojih dolaze, na najbolji naèin upotrebljavaju lokalne resurse i potencijale i promovišu saradnju sa razlièitim sektorima.
Cilj projekta je oèuvanje i ekološko ureðenje vodopada Ripaljke, njenog neposrednog okruženja i puta koji vodi do ovog lokaliteta, kroz turistièku valorizaciju prostora sa namerom poveæanja turistièkog prometa.

Sve projektne aktivnosti se sprovode u skladu sa utvrðenim vremenskim odrednicama u planu aktivnosti. Formiran je projektni tim koji je zadužen za realizaciju projekta, organizovana je kancelarija u prostorijama OTKS Sokobanja, koja je i raèunarsku opremu stavila na raspolaganje èlanovima projektnog tima. Takoðe se sprovode promotivne aktivnosti - informisanje javnosti putem web sajtova Društva i OTKS, Sokobanja i lokalnih elektronskih medija u Sokobanji (Radio Sokobanje i TV Soko). U aprilu mesecu planirano je održavanje edukativnih radionica gde bi se graðani upoznali sa osnovnim principima zaštite životne sredine. Ako vremenski uslovi dozvole u narednom periodu kreæe se i sa radom na terenu, a najveæi broj aktivnosti odvijaæe se u maju mesecu: uklanjanje divljih deponija i otpada, proširivanje i sreðivanje staze, sadnja mladih stabala duž puta, izrada i postavljanje turistièko-informativnih tabli, kanti za smece, kuæica i hranilišta za ptice, mostiæa sa rukohvatima i gazišta preko reke Gradašnice. Sve aktivnosti su ugovorene sa izvoðaèima i zakazana njihova implementacija. Ureðenje Ripaljke i postavljanje novog mostiæa biæe obavljeno pre roka oznaèenog u termin planu, konkretno još u aprilu, kako bi izletište bilo potpuno pripremljeno pre prvomajskih praznika kada se oèekuje veliki broj turista.

Pozivamo sve zainteresovane graðane, koji žele da uèestvuju u realizaciji projekta kao volonteri, da se jave predsedniku PD „Oštra èuka“ Mladenu Antiæu putem telefona na broj 064/92 029 09.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: