Skip to content

Planinarenje preko Ozrena


I ove godine po èetrnaesti put, PSD „Brðanka“ Aleksinac organizuje tradicionalni planinarsko-pešaèki maraton od Aleksinca do Sokobanje, preko Prugovca, Crne Bare i Resnika. Dužina staze je oko 27 km. Polazak je u nedelju, 25. marta, u 8 h, ispred Doma kulture u Aleksincu. Dolazak na cilj je izmeðu 13 i 16 èasova, u centru Sokobanje, ispred Miloševog konaka. Obezbeðen je povratak autobusom iz Sokobanje. Domaæin obezbeðuje zahvalnice za društva, peèat akcije, i èaj na Prisadu (na pola puta). Peèat, bonovi za ruèak i èaj mogu se dobiti samo na stazi, a uèesnici treba da ponesu i pribor za jelo. OTKS Sokobanja organizuje ruèak za planinare u bašti "Ozren" ili u školskoj kuhinji SŠ „Branislav Nušiæ“, u zavisnosti od vremenskih uslova. Podela zahvalnica je u 17 h. Informacije i prijave do 22. marta, na br. telefona 063/730 86 41; 064/381 41 71 – Berislav. Informacije i prijave za uèesnike iz Sokobanje na br. telefona 064/92 02 909 – Mladen ili putem e-mail adrese: ostracuka@yahoo.com. Pozivamo Vas da svojim uèešæem uvelièate našu akciju!
Redakcija Portala Sokobanje Vam preporuèuje da prošetate preko Device i preko Ozrena. Šetnja æe vas osloboditi proleænog umora, a ukoliko želite na ove dve pripremljene staze možete krenuti i biciklom.

Prva staza koju vam preporuèujemo vodi od puta pored Oštre èuke preko Ozrena, Partizanske èesme, Svinjci do manastira Sv. Arhanðel, pa do Èuèunja pored Resnika i na kraju do Sokobanje.druga staza vodi pored Oštre èuke, preko Device do sela Dugo polje. Ukupna dužina staze je 16km

Preko Device

Prebrodite proleæni umor - prošetajte se !!!


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy