Skip to content

Velnes centar na termalnom izvoru "Limun banja"
Promovišuæi svoje nove-stare adute, poput èistog vazduha i netaknute prirode i sa posebnim akcentom na novoizgraðeni akvapark, Sokobanja je na 34. sajmu turizma u Beogradu nastupila pod sloganom "Zdravo mesto za zdrave investicije". Ove godine, nastup je organizovan u okviru Programa "Exchange 3" koji finansira Evropska unija.- Oèekujemo da novim i dobro osmišljenim projektima privuèemo sve one koji æe pokazati interesovanje za ulaganje u turizam u opštini Sokobanja. To su svakako isplative investicije, jer Sokobanja ima dugu tradiciju organizovanog turizma i sve je interesantnija, ne samo onima koji dolaze radi leèenja, veæ i mladim ljudima, -kaže rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Sokobanja Marija Žikiæ.Novoizgraðeni akva park, kulturno-istorijsko nasleðe, zdrava hrana, predstavljena kroz "Gastronomski vodiè", veliki broj ureðenih izletišta od kojih se neka na samo par minuta od centra grada, Bovansko jezero i brojne plaže na reci Moravici, kulturno-sportske manifestacije kao i sve atraktivniji noæni provod, ono je što u Sokobanju svake godine dovodi na desetine hiljada turista.

Turistièki poslenici su za sezonu 2012. pripremili niz novih programa namenjenih razlièitim grupama posetilaca: slana soba – haloterapija i Mary Cohr salon lepote u Specijalnoj bolnici "Sokobanja", atraktivni wellness programi u autentiènom zdanju turskog "Amama" u centru grada, organizovane ture turistièkim vozom do podnožja planine Rtanj kao i organizovani izleti do Bovanskog jezera i drugih atraktivnih lokacija u okolini Sokobanje. Posebnu atraktivnost predstavljaæe i objekat sa predviðenim wellness sadržajima kompanije "Voda Sinðeliæ-RUC Ždrelo" koji se gradi na poznatom sokobanjskom termalnom izvoru "Limun banja".U okviru "Banjskog kulturnog leta" posetioci Sokobanje imaæe prilike da uživaju u pozorišnim predstavama i brojnim koncertima na centralnom gradskom trgu. Takoðe, oèekuje se bogat zabavni dnevni i noæni program na sokobanjskom akvaparku koji æe primati kupaèe u periodu od 20. juna do 20. septembra.

Ljubitelji sporta æe sredinom avgusta uživati u jednom od najatraktivnijih basket turnira u Srbiji - "Avgust u avgustu" koji se ove godine održava po 13. put.

U opštini koja slovi za "Zeleno srce Srbije", kažu da, ako su èuveni Andriæ i Nušiæ uživali u èarima Sokobanje, zašto ne bi i savremeni nomadi.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy