Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 12 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas407
mod_vvisit_counterJuce921
mod_vvisit_counterOve nedelje2119
mod_vvisit_counterOvog meseca19498
Konkurs za besplatan boravak u banji
Park Banjica, Sokobanja

Republièki fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) poziva penzionere da se jave na konkurs za odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

Pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 23. marta, imaju svi penzioneri èije su penzije niže od 22.334 dinara, a jedan od uslova je da nemaju druga lièna primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina "poljoprivrednog" staža osiguranja.

Uz prijavu se prilaže i penzijski èek za januar ili februar ove godine, dokaz o visini penzije ostvarene po meðunarodnim ugovorima, fotokopija liène karte, postojeæa medicinska dokumentacija i potpisana izjava o drugim liènim primanjima i da u poslednjih pet godina nisu koristili rehabilitaciju o trpšku Fonda.

Besplatan boravak ukljuèuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda.

Ove godine prvi put Fond æe snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodiènu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Prijave se podnose opštinskim organizacijama penzionera, prema mestu prebivališta, a korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija isopstavi ili filijali Fonda u mestu prebivališta.

Spisak korisnika pravi se posebno za penzionere iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, u okviru toga æe postojati liste za starosne, invalidske i porodiène penzionere.

Na redosled na rang-listi uticaæe visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišæenja penzije, dok æe korisnici prava na tuðu negu i pomoæ dobijati dodatnih 10 bodova.

Pod jednakim uslovima, prednost æe imati stariji korisnik penzije, dok èlanstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišæenje ovog prava.

Na rehabilitaciju æe, kako je navedeno u saopštenju Fonda PIO, otiæi oko 9.500 starosnih, invalidskih i porodiènih penzionera svih kategorija.

Odlukom Upravnog odbora Republièkog fonda za penzijsko invalidsko osiguranje za to je izdvojeno 275,6 miliona dinara, što je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a sredstva æe se raspodeliti filijalama, prema broju korisnika.

Župan, Sokobanja
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: