Skip to content

Zajednièki klub za mlade i stare

- Tokom prethodnog perioda mladi volonteri Omladinske organizacije „Sokobanja 2“ uredili su prostorije Mesne zajednice Resnik, a korisnicima æe na raspolaganju biti i raèunar, televizor, muzièki stub i razlièite društvene igre. Oni æe moæi da se druže, razmene iskustva i poboljšaju kvalitet života. Takoðe, u okviru kluba održavaæe se psihosocijalne radionice kao i predavanja o najèešæim bolestima treæeg doba - navodi se u saopštenju Državne lutrije Srbije.

Omladinska organizacija „Sokobanja 2“ je kroz svoj projekat Klub za mlade i stare uèestvovala na èetvrtom konkursu Državne lutrije Srbije „Dobrota“, èiji je cilj ostvarenje meðugeneracijske saradnje starih lica i omladine u lokalnim zajednicama u Srbiji. Na ovaj naèin je Sokobanja, inaèe poznato turistièko mesto sa brojnim ugostiteljskim i banjskim objektima, dobila prostor za razvijanje edukativnih i kulturnih sadržaja, koji do sada nije imala.

Kako je najavljeno, u Klubu æe se održavati i razlièite manifestacije, radionice i sveèanosti koje æe okupljati mlade i starije žitelje te seoske sredine. Sveèanom otvaranju, organizovanom poèetkom ove sedmice, prisustvovali su predstavnici Mesne zajednice Resnik i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ.

Autor: Z. Miladinoviæ
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy