Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 10 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas407
mod_vvisit_counterJuce921
mod_vvisit_counterOve nedelje2119
mod_vvisit_counterOvog meseca19498
Otvara se prvi hotel na Staroj planini
Hotel i spa centar ''Stara planina'' biæe otvoreni 25. decembra, najavio je danas državni sekretar Ministarstva za ekonomije u regionalni razvoj Goran Petkoviæ, istièuæi da je u izgradnju hotelskog kompleksa površine 26.000 kvadratnih metara investirano oko 30 miliona evra.''Posle višegodišnjih priprema, otvoriæemo novi turistièki centar i novi hotel sa èetiri zvezdice, sa povoljnom promotivnom ponudom'', kazao je Petkoviæ.

Babin zub (foto: Goran Todoroviæ)

U periodu do 31. marta, cena dnevnog polupansiona biæe 25 evra po osobi, a u cenu je ukljuèeno i neogranièeno korišæenje velnes i spa centra, ski pas i parking, ukazao je Petkoviæ. Podseæajuæi da pripreme za ovaj projekat traju još od 2006. godine, on je rekao da je, nakon završetka master plana, 2007. poèela izrada èitavog seta planske dokumentacije, ukljuèujuæi prostorne i urbanistièke planove, kao i donošenje Uredbe o zaštiti turistièkog prostora na Staroj planini. Petkoviæ je dodao da master plan predviða da u završnoj fazi bude uraðeno 22.000 kreveta u razlièitim smeštajnim kapacitetima, od toga 2.764 u prvoj fazi razvoja.

Pored hotela, uraðen je i èitav niz drugih projekata, kao što su putevi, novi dalekovod, prvi vodovod, kanalizacija, postrojenje za preèišæavanje otpadnih voda, trafostanice, kazao je državni sekretar i dodao da æe na ovu infrastrukturu moæi da se prikljuèe i druge investitori. Petkoviæ je naveo da je glavni argument za ovu ''grinfild'' investiciju èinjenica da se sa jedne strane prati priroda i koriste njeni potencijali, a sa druge strane da se da impuls razvoju i revitalizaciji podruèja koja su devastirana ekonomski, sociološki i demografski. ''Otvaranje ovog turistièkog centra je odraz potrebe da se cela istoèna Srbija u kojoj je dosta toga propalo u meðuvremenu, oživi na prirodan, zdrav i ekonomski održiv naèin'', istakao je Petkoviæ.

Direktor JP "Stara planina", Svetislav Popadiæ je rekao da hotel raspolaže sa 380 kreveta u 146 dvokrevetnih soba, apartmana i predsednièkog apartmana. Prema njegovim reèima, gostima su na raspolaganju tri konferencijske sale, restoran, picerija, bar, deèija igraonica, klizališta, velnes i spa centar sa zatvorenim bazenom, kao i podzemna garaža sa 147 parking mesta.Popadiæ je dodao da se hotel nalazi na Jabuèkom Ravništvu, na 1.350 metara nadmorske visine, kao i da je ceo projekat realizovan u roku od 16 meseci. Prvi gosti se mogu oèekivati veæ za Novu godinu, a da su za boravak u hotelu pripremljeni dvodnevni i trodnevni paket za doèek, po ceni od 13.000, odnosno 15.000 dinara, i da su gotovo sva mesta veæ rasprodata.

Direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnaiæ je istakao da ove sezone sve goste oèekuje besplatan ski pas. Prema njegovim reèima, ski centar je opremljen sistemom za proizvodnju veštaèkog snega, èetverosednom žièarom, kao i gondolom koja može da preveze 1.200 skijaša na sat.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: