Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 9 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas265
mod_vvisit_counterJuce803
mod_vvisit_counterOve nedelje3727
mod_vvisit_counterOvog meseca21106
Stranac u Srbiji
Put do sela vodi izmeðu njiva i lepo ureðenih voænjaka, livada i pašnjaka. Selo ima i svoju istoriju koja seže još u èetvrti vek, u doba Rimljana, kada su viskoke stene koje okružuju grad služile selu kao štit. To je Latinski grad. Ovo selo bi moglo da bude još poznato po mnogim stvarima, ali je za sada interesantno jer u njemu živi Luèo de Marki, Italijan iz Venecije, koji je ovde došao da sa svojom suprugom Biljanom provodi penzionerske dane i da ispred svog novog doma razvije zastave Srbije i Fudbalskog kluba iz Venecije.Luèo je proveo ceo svoj vek radeæi na aerodromu u Veneciji. Imao je priliku da putuje, te je obišao ceo svet, video mnoge lepote, ali zbog èega je za njega Vrmdža najlepše mesto na svetu govori u ovoj emisiji. Kako je supruga kupila kuæu baš u Vrmdži i time ispunila njegov davnašnji san da živi u Srbiji, kako se druži sa meštanima uz rakiju ispred prodavnice, kako ga seljani uèe da radi na zemlji i peèe rakiju, kako odlazi u crkvu i uspeva da prati službu na staroslovenskom jeziku otkriva Luèo de Marki u ovoj emisiji.

Svake veèeri Luèo de Marki posmatra zalazak sunca, i svaki je, kako kaže, lepši od prethodnog, a to ga podseæa da je daleko od gradske buke i da je prava privilegija živeti u netaknutoj prirodi koje ima u Srbiji.

Ranka Jakšiæ, autor serijala "Stranac u Srbiji", nastavlja snimanje, te i dalje pronalazi strane državljane koji su odluèili da ostanu da žive u Srbiji. Sledeæe godine oèekuju nas interesantne prièe ljudi iz najrazlièitijih krajeva sveta koji su videli Srbiju kao zemlju u kojoj mogu da razviju posao, osnuju porodicu, ili provode miran život u lepom okruženju.

Autor i urednik Ranka Jakšiæ, snimatelj Periša Ðinðiæ, montažer Milan Radièeviæ, ton majstor Dragan Ušendiæ.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: