Skip to content

Èestitke prijateljstva za pomoæ deci

Nevladina organizacija „Naša Srbija", uz podršku Banke Inteza, šestu godinu zaredom pokrenula je dobrotvornu akciju „Pošaljite èestitku prijateljstva".

Humano: Draginja Ðuriæ i Tatjana Tadiæ u druženju sa decom

Cilj je da se sakupi novac za ostvarivanje programa materijalne i psihosocijalne podrške deci i poboljšavanje uslova života najmlaðih u nerazvijenim podruèjima Srbije. Promociji projekta, održanoj u OŠ „Mitropolit Mihailo" u Sokobanji, prisustvovali su Tatjana Tadiæ, supruga predsednika Srbije i pokroviteljka ove i više drugih akcija „Naše Srbije", Draginja Ðuriæ, predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza, generalnog pokrovitelja rada „Naše Srbije", i Dimitrije Lukiæ, predsednik opštine Sokobanja.
- Pozivam sve društveno odgovorne kompanije i pojedince da uèestvuju u akciji koja traje veæ šest godina. Za to vreme smo uspeli da sagradimo 210 parkiæa. Cilj akcije pokazuje da želimo da sva deca u Srbiji imaju iste uslove za odrastanje, igru i vedrije detinjstvo. Deca u ovoj školi su veoma talentovana, do sada su osvojila najviše nagrada, a zahvaljujuæi tome izgraðeno je pet novih parkiæa u izdvojenim odeljenjima škole - rekla je Tatjana Tadiæ.
Voðena istim motivom, Banka Inteza je OŠ „Mitropolit Mihailo" poklonila 20 raèunara, a mališanima su podeljeni i slatki paketiæi.
- Ova humana inicijativa za nas ima poseban znaèaj jer nam pruža priliku da onima koji tek dolaze pomognemo da razviju talente, maštu i kreativni duh i rastu kroz uèenje, igru i rad. Ono što je možda još važnije jeste da ova akcija mališane uèi plemenitosti i dobroti, pošto æe njihova mala umetnièka dela koja smo danas videli ilustrovati èestitke prijateljstva, èijom æe prodajom biti prikupljena sredstva koja æe ulepšati detinjstvo nekoj drugoj deci - navela je Draginja Ðuriæ.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy