Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 13 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas218
mod_vvisit_counterJuce791
mod_vvisit_counterOve nedelje1009
mod_vvisit_counterOvog meseca18388
Slikovna pesma Srbije

Pod naslovom “Slikovna pesma Srbije” u prostorijama Turistièke organizacije Srbije održana je prodajna izložba Pirotskih æilima autorke Slavice Æiriæ, direktorke Zanatske zadruge za izradu æilima i suvenira „Damsko srce“ iz Pirota. Ova zadruga je prošle godine uz pomoæ Amerièke agencije za meðunarodni razvoj (USAID) i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije poèela sa radom i zapošljavanjem žena na tkanju tradicionalnih proizvoda.

Sam pirotski æilim je unikatna zanatska i umetnièka rukotvorina èiju izradu šara, znaèenja i simbola žene iz Pirota prenose sa kolena na koleno duže od 400 godina. Od vune dobijene od ovaca iz pirotskog kraja, æilim se tka na strogo utvrðen naèin i ima zaštiæenu geografsku oznaku porekla i isti je s lica i nalièja. Vrednost æilima po jednom kvadratu odreðuje se po šarama koje su zastupljene, složenosti i vremenu koje je potrebno za izradu. Izložba je otvorena do 30. oktobra 2011. godine.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: