Skip to content

Šumadijski sajam

Šumadija sajam “Kragujevac“, u saradnji sa Gradom – Upravom za privredne resurse - odeljenje za privredu i preduzetništvo i Gradskom turistièkom organizacijom „Kragujevac“, od 24. do 26. novembra 2011. godine, organizuje Treæi meðunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Sajam se održava u pravo vreme, pred punu zimsku turistièku sezonu. U cilju predstavljanja turistièkih potencijala Srbije i zemalja Regiona, Sajam æe okupiti brojne izlagaèe – turistièke centre, banjska i klimatska leèilišta, zdravstveno-rekreativne i SPA kapacitete, nacionalne, regionalne i gradske turistièke organizacije, predstavnike seoskog, reènog i lovnog turizma, turistièke agencije sa objedinjenom ponudom za Zimu 2011/2012, Novogodišnje, Božiæne i Uskršnje praznike.

Osnovu Sajma, koji se odžava u srcu Šumadije, èini Seoski turizam, turistièko-privredna grana u usponu. Biæe prikazani primeri dobre prakse iz zemalja u okruženju a predstaviæe se i brojna domaæinstva iz Srbije koja se bave turizmom. Treæeg dana Sajma posetioci æe uživati u „Šumadijskoj èajanci“ - takmièenju u pripremanju kuvane rakije.

Treæi meðunarodni sajam turizma i seoskog turizma pratiæe i struèna  savetovanja ministarstava Ekonomije i regionalnog razvoja i Poljoprivrede, šumarstva i vodoprovrede, YUTE i drugih asocijacija, kao i izložbeno-edukativni i komercijalni sadržaji.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy