Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 14 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas218
mod_vvisit_counterJuce791
mod_vvisit_counterOve nedelje1009
mod_vvisit_counterOvog meseca18388
Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu pluænu dijagnostiku

Nakon dobijanja dokumenata od Ministarstva zdravlja RS i drugih nadležnih institucija o saglasnosti za obavljanje bronhoskopije i ostalih invazivnih dijagnostièkih procedura u oblasti pulmologije, u Specijalnoj bolnici za nespecifiène pluæne bolesti ''Sokobanja'' otvoreno je Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu pluænu dijagnostiku, èime je, uz neinvazivnu dijagnostiku, zaokružen kompletan proces dijagnostike pluænih oboljenja.

 

 

Odeljenje je opremljeno video-bronhoskopom najnovije generacije i drugim najsavremenijim aparatima i ureðajima, pomoæu kojih se izvode složene dijagnostièke i terapijske procedure kod pacijenata sa razlièitim, najèešæe teškim oboljenjima bronha, pluæa i pluæne maramice - bronhoskopija, punkcija i biopsija pluæne maramice, biopsija pluæa i ostale invazivne dijagnostièke procedure. U okviru bronhoskopije brojnim tehnikama vrše se uzimanja uzoraka bolesnièkog materaijala za histopatološki, citološki, biohemijski, imunološki i mikrobiološki pregled. Opremljen je i renoviran Rentgen kabinet, u kome se izvode pojedine invazivne dijagnostièke i terapijske procedure - bronhoskopija pod rentgenom i druge, a poèelo je i korišæenje ultrazvuka za izvoðenje ciljanih dijagnostickih procedura.

 

 

Uporedo sa opremanjem Odeljenja za bronhoskopiju i invazivnu pluænu dijagnostiku, u Specijalnoj bolnici ''Sokobanja'' opremljena je i Jedinica intenzivne pulmološke nege za pacijente sa najtežim oboljenjima pluæa - novim namenskim krevetima, sofisticiranim aparatima za mehanièku neinvazivnu i invazivnu ventilaciju, bronhijalnim i torakalnim aspiracionim sistemima, pacijent-monitorima, i drugim potrebnim aparatima.

U Odeljenju radi lekar specijalista za pluæne bolesti dr Dragan Stanojeviæ, edukovan za invazivne procedure na Vojnomedicinskoj akademiji, sa timom asistenata, uz multidisciplinarni pristup svakom bolesniku.

Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu pluænu dijagnostiku Specijalne bolnice ''Sokobanja'' tehnièki, kadrovski i prostorno ispunjava sve standarde i radi po najsavremenijim evropskim preporukama, a sve u cilju brze dijagnostike i što višeg nivoa bezbednosti i komfora pacijenata.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: