Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 7 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas221
mod_vvisit_counterJuce791
mod_vvisit_counterOve nedelje1012
mod_vvisit_counterOvog meseca18391
Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011
Prvi struèni skup ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', u organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'' i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RS, uspešno je održan proteklog vikenda (od 04. do 06. novembra).

U prisustvu oko 200 slušalaca, održana su sva tri kursa utvrdjena Programom - ‘’Novine u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji’’, ‘’Aktuelnosti u respiratornoj medicini i rehabilitaciji’’ i ‘’Akutna stanja u kardiologiji’’ - kao i sastanak Pneumoftiziološke sekcije Srpskog lekarskog društva, sa temom ‘’Aktuelnosti u hroniènoj opstruktivnoj bolesti pluæa’’. Svaka sesija, kao i sastanak Pneumoftiziološke sekcije akreditovani su kao kontinuirana medicinska edukacija. Ovaj skup je okupio eminentne struènjake iz oblasti pulmologije, kardiologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, kao i pedijatrije - predavanja su imala vrlo aktuelne teme i bilo je govora o mnogim novinama u struci i nauci.
 

Na prvom struènom skupu ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', uèesnici su podržali predlog Organizatora - Specijalne bolnice ''Sokobanja'' i doneta je odluka da ovaj skup postane tradicionalan, odnosno da se održava svake godine u novembru mesecu. Termin održavanja potkrepljen je i znaèajnim datumima - u novembru se obeležava Svetski dan borbe protiv HOBP, a Organizator - Specijalna bolnica ''Sokobanja'', obeležava godišnjice rada u centralnom bolnièkom objektu, poznatom kao ''Novi zavod''.

U okviru Struènog skupa ''Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011'', sveèano je otvoreno Odeljenja za bronhoskopiju i invazivnu pluænu dijagnostiku Specijalne bolnice ''Sokobanja''. U prisustvu predavaèa, brojnih uèesnika i gostiju, vrpcu je presekao i sveèano otvorio novo odeljenje akademik prof. dr Andjelko Djorèev, sa Klinike za pulmologiju i imunologiju Klinièkog centra Skopje. Direktor Specijalne bolnice dr sc.med. Ljiljana Isakoviæ istakla je tom prilikom da je Odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu pluænu dijagnostiku opremljeno najsavremenijim aparatima i uredjajima, èime je, uz neinvazivnu dijagnostiku, zaokružen kompletan proces dijagnostike pluænih oboljenja u Specijalnoj bolnici.
 

Predavaèi, uèesnici i gosti ''Sokobanjskih dana interne medicine - Sokobanja 2011'', nakon obilaska Specijalne bolnice ''Sokobanja'' tokom prvog radnog dana, imali su priliku da se sa radom i funkcionisanjem ove zdravstvene ustanove detaljnije upoznaju na sveèanosti otvranja Struènog skupa, kroz obraæanje i prezentaciju direktora dr sc.med. Ljiljane Isakoviæ. Prve ''Sokobanjske dane interne medicine'' sveèano je proglasila otvorenim prof. dr Vesna Bošnjak - Petroviæ, a pozdravne reèi su uputili i prof.dr Marija Mitiæ - Milikiæ i prim. dr Miodrag Sreækoviæ. Prenoseæi pozdrave i lepe želje direktora Republièkog fonda zdravstvenog osiguranja - Filijale Niš Blagoja Bradiæa, prisutnima se obratio i dr Dragoljub Žikiæ, šef Odseka lekarske komisije. U umetnièkom delu Programa sveèanog otvaranja ''Sokobanjskih dana interne medicine'' uèestvovali su kompozitor, aranžer i muzièar Rade Radivojeviæ, kao i poznati filmski i pozorišni glumci - Radmila Živkoviæ, Lepomir Ivkoviæ, Aleksandar Sreækoviæ Kubura i Vjera Mujoviæ.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: