Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas186
mod_vvisit_counterJuce921
mod_vvisit_counterOve nedelje1898
mod_vvisit_counterOvog meseca19277
Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim podruèjima

Pet radionica dobilo licencu za izradu rukotvorina - Završen projekat "Etno-mreže" i nemaèkog GIZ-a za samozapošljavanje žena


 Sveèanom dodelom licenci radionicama za izradu rukotvorina u Velikom Gradištu, Kladovu, Negotinu, Boljevcu i Soko Banji, danas je završen projekat pod nazivom "Licenciranje standarda za zapošljavanje u ruralnim podruèjima", koji je realizovala "Etno mreža", uz podršku nemaèke organizacije za meðunarodnu saradnju GIZ/KWD.

Licence je, u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja u Beogradu, dodelila pomoænica ministra Renata Pindžo, koja je istakla da je projekat veoma znaèajan zbog samozapošljavanja žena i mladih u ruralnim podruèjima

- Projekat mora biti zaokružen plasmanom rukotvorina na tržište - istakla je struèni koordinator "Etno mreže" Sofija Arsiæ i dodala da je ova organizacija otvorila svoje prvo prodajno mesto na Aerodromu "Nikola Tesla", sa ciljem da se "oseti puls" kupaca, i tome prilagodi ponuda.

Ovaj projekat je trajao devet meseci i podrazumeva uvoðenje standarda u proizvodnju rukotvorina i u edukaciju iz oblasti starih zanata – tkanja, pustovanja vune, veza i zlatoveza, pletenja, necanja, keramike i grnèarije. Edukacijom iz oblasti starih zanata ukupno je obuhvaæeno 200 žena, a njih 30 (uèešæem u radu navedenih pet radionica) sada postaju edukatori u okviru licenciranih radionica.

Licencirane radionice su u moguænosti da se ukljuèe u aktivni turizam držanjem kurseva za turiste iz raznih tehnika, prigodnim javnim èasovima, "otvorenim radionicama", tematskim prodajnim izložbama. U opštinama èiji veæi broj stanovnika radi u inostranstvu, u vreme raspusta i praznika licencirane radionice æe obuèavati mlade iz dijaspore. Za takvu obuku, naroèito u vidu kampova, veæ postoji veliko interesovanje.

Ekapija
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: