Skip to content

Limun banja u novom ruhu
Limun banja

Nakon dve godine, od kada je parcela Miodraga Vidojeviæa, Mije Limuna, po kojem je nazvana "Limun banja", kod Zelene pijace u Sokobanji, prodata, vlasnik i investitor, Gile, može da zapoène izgradnju Rekreativnog centra i bazena. Gazda Gile je poznat po izgradnji sliènog centra u banji "Ždrelo", kod Petrovca na Mlavi i poželeo je da tako nešto izgradi i u Sokobanji, kako bi turistima priuštio zadovoljstvo banjanja, odnosno, zadovoljstva u sparnim, letnjim mesecima turistièke sezone u banji pod Ozrenom.

Medjutim, nekim pojedincima, a i grupama, akterima Lokalne samouprave se to nije dopalo i spreèavali su investitora da ovaj plan realizuje još 2009. godine!

Epilog je sledeæi: gazda Giletu je mastilom na papiru oduzeto devet metara, dužinom placa, obrazloženjem da je toliko potrebno za PEŠAÈKU STAZU, na buduæem uredjenom koritu i keju reke Moravice! Devet metara? Toliko širine nemaju ni auto-putevi u Srbiji, bar regionalni! S obzirom da je za uredjenje korita reke Moravice zaduženo i odgovorno Ministarstvo vodoprivrede itd. tom stazom æemo šetati nikad, a možda ni tad!

Pod takvim okolnostima i prvobitni projekat je morao da pretrpi izmene i sakaæenje. Rekreativni centar æe sadržavati dva otvorena i jedan zatvoreni bazen, sa prateæim objektima. Bazeni æe biti napajani toplom vodom, koje ima u izobilju na ovom imanju.

Radovi zapoèinju ovog meseca, a prve goste, ovaj centar prihvatiæe u julu, 2012. godine.

Pogledajte nacrte buduæeg bazena na lokaciji "Limun banja" u Sokobanji:

Limun banja
Limun banja
Limun banja
Limun banja

Vladimir S. Putnik
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy