Skip to content

Besplatni mamografski pregledi

U okviru IV Olimpijade sporta, zdravlja i kulture treæeg doba u Sokobanji je organizovan besplatan mamografski pregled. Ispred hotela „Zdravljak”, gde su smešteni uèesnici Olimpijade, od 27. septembra obajvlja se pregled èija je uloga od neprocenjive vaznosti za prevenciju raka dojke. Kako prièa Slavica Simiæ, medicinski tehnièar sa Instituta za onkologiju i radiologiju, odziv je više nego optimistièan.- Mamografski pregled je najbolji naèin za prevenciju raka dojke, zato i radimo ovo, a drago mi je što vidim i da je u gradu dobro ispraæena i promovisana vest. Obilazimo sva mesta u Srbiji gde nema bolnica u kojima je moguæe obaviti besplatan mamografski pregled, kaze Slavica Simiæ.
 
Kako dodaje, pregledi se mogu obaviti od osam ujutru do pet popodne, svakog dana do 7. oktobra, kada medicinsko osoblje sa Instituta za onkologiju i radiologiju nastavlja put po ostalim predelima Srbije.

- Nije potrebno zakazivati pregled, još uvek uspevamo da postignemo broj pacijenata. Pregledi idu brzo i bezbolni su, a za ova tri dana, koliko smo u Sokobanji, obavili smo 280 ukupno, kaze Slavica Simiæ, koja upozorava da vaæ nakon 20. godine treba otiæi na prvi mamografski pregled.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy