Skip to content

Otvorena IV olimpijada treæeg doba
Veèeras u 18h ispred Hotela “Zdravljak” u Sokobanji, zvanièno je otvorena IV Olimpijada sporta, zdravlja i kulture treæeg doba – Sokobanja 2011. Okupljenima se u ime domaæina Sokobanje, obratio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukiæ. U ime Organizacionog odbora IV Olimpijade uèesnike je pozdravio predsednik Organizacionog odbora, Vasilije Belobrkoviæ. IV Olimpijadu, zvanièno je otvorio predsednik Olimpijskog pokreta treæeg doba Srbije i narodni poslanik Narodne skupštine Republike Srbije, Ðuro Periæ.

Prvog jutra na IV Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture treæeg doba uèesnici su se okupili iza hotela “Zdravljak” taèno u sedam ujutru spremni i orni za jutarnje vežbanje. Da se svi uèesnici dobro zagreju i pripreme duh i telo za prvi takmièarski dan starao se tim animatora, predvoðen Aleksandrom Zeèeviæ Marièiæ. Prvog dana jutarnjih vežbi, pod sloganom “Vežbajmo zajedno”, okupilo se duplo više vežbaèa nego prethodne godine, kada je ovaj program po prvi put uveden.

Za èetvrtak, 29. septembar na programu su takmièenja u štafeti u brzom hodanju, šahu, otvaranje izložbe slika prošlogodišnjih uèesnika Olimpijske slikarske kolonije i poèetak rada nove. Takoðe, sa radom je poèela i obuka rada na raèunarima IAN Telecentra koja je izazvala veliku zainteresovanost uèesnika Olimpijade.

Uveèe æe biti organizovan izlet do “Stene ljubavi” na Ozrenu, projekcija filma “Montevideo, Bog te video” a nakon veèere sledi zabava  uz orkestar i animatore Olimpiskog pokreta treæeg doba Srbije. Najuspešniji takmièari današnjeg dana mogu se radovati i odlièijima koja æe im veèeras biti uruèena tokom zvaniènog programa.
Radovi prve olimpijske slikarske kolonije održane na III Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture treæeg doba – Sokobanja 2010, sveèano su predstavljene gostima IV Olimpijade, u hotelu Zrdavljak, od 29. septembra do 02. oktobra 2011. Do sada su radovi uèesnika prve olimpijske slikarske kolonije sa uspehom predstavljeni graðanima Despotovca, Niša, Vranja i Kragujevca. I ove godine æe, po pozivu Organizacionog odbora Olimpijade, uèestvovati deset slikara na drugoj uzastopnoj olimpijskoj slikarskoj koloniji.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy