Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas187
mod_vvisit_counterJuce921
mod_vvisit_counterOve nedelje1899
mod_vvisit_counterOvog meseca19278
Otvorena nova zgrada Predškolske ustanove "Bucko"

Državni sekretar Ministarstva ekonomije zadužen za NIP Milan Ðokiæ i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ, sveèano su danas otvorili novi objekat Predškolske ustanove „Bucko“ u Sokobanji.

Sveèanosti su pored sokobanjskih mališana i njihovih roditelja, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, medija i obrazovnih institucija u Sokobanji. Nakon presecanja vrpce izveden je i prigodan program u kome su su uèešæa uzeli najmlaði korisnici Predškolske ustanove „Bucko“.

Projekat opštine Sokobanja „Dogradnja Bucko u Sokobanji“ zapoèet je ove godine i deo je Programa NIP-a „Vrtiæi za buduænost Srbije“. Projekat podrazumeva dogradnju vrtiæa površine 470m2 za 3 vaspitne grupe pripremnog predškolskog programa, kojima æe biti obuhvaæeno preko 70 mališana.

Vrednost radova je preko 19 miliona dinara, a sredstva su obezbeðena iz Nacionalnog investicionog plana u visini od 12 miliona, dok je lokalna samouprava opštine Sokobanja sufinansirala projekat sa 7 miliona dinara.

“Ovo je izuzetno znaèajan dan za Opštinu Sokobanja i PU “Bucko”, jer se ovim danom Opština Sokobanja svrstava u red lokalnih samouprava koje dostižu jedan standard koji sada nije uobièajen u Srbiji”, rekao je Dimitrije Lukiæ, predsednik Opštine Sokobanja.

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Ðokiæ izjavio je danas u Sokobanji da NIP kroz program “Vrtiæi za buduænost Srbije” nastoji da sistemski reši problem nedostatka prostora za smeštaj mališana širom Srbije.

Ðokiæ je na otvaranju dograðenog dela objekta Predškolske ustanove “Bucko” u Sokobanji istakao da je ovim programom poseban naglasak stavljen na stvaranje uslova za rast i razvoj najmlaðih graðana Srbije u okruženju vršnjaka.

On je ukazao na to da ovaj program predstavlja podršku i roditeljstvu i porodici jer se stvaraju uslovi za brigu o detetu i tokom profesionalnog angažovanja roditelja.

Projekat proširenja objekta predškolske ustanove u Sokobanji podrazumevao je dogradnju 470 kvadratnih metara prostora za tri vaspitne grupe pripremnog predškolskog programa, kojim æe biti obuhvaæeno više od 70 mališana.

Vrednost radova iznosi više od 19 miliona dinara, a sredstva su najveæim delom obezbeðena iz NIP-a – dva miliona dinara, dok je lokalna samouprava sufinansirala projekat sa približno sedam miliona dinara.

NIP je podržao projekat iz razloga što postoji znaèajan nedostatak prostora u postojeæim objektima, pa se javlja problem nemoguænosti obuhvata celokupnog broja dece, koji je postao posebno izražen uvoðenjem obaveznog programa pripreme dece za polazak u školu.

Programom “Vrtiæi za buduænost Srbije” obuhvaæeno je 15 gradova i opština sa izraženom potrebom za širenjem mreže vrtiæa.

Više od 803 miliona dinara ulaže se u izgradnju 12 potpuno novih vrtiæa i dogradnju pet postojeæih objekata, odnosno gradi se približno 19.000 kvadratnih metara prostora za 2.750 dece.

U prvoj godini ovog programa završena su èetiri vrtiæa u Bajinoj Bašti, Velikom Gradištu, Vranju i od danas i u Sokobanji, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Nakon sveèanosti, predstavnici NIP-a i lokalne samouprave opštine Sokobanja obišli su radove na izgradnji nove sportske sale u Sokobanji.

izvor: opstinasokobanja.com
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: