Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Zone
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 17 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas883
mod_vvisit_counterJu?e1313
mod_vvisit_counterOve nedelje883
mod_vvisit_counterOvog meseca27374
Otvorena nova zgrada Predškolske ustanove "Bucko" Ĺ tampaj

Državni sekretar Ministarstva ekonomije zadužen za NIP Milan Đokić i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić, svečano su danas otvorili novi objekat Predškolske ustanove „Bucko“ u Sokobanji.

Svečanosti su pored sokobanjskih mališana i njihovih roditelja, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, medija i obrazovnih institucija u Sokobanji. Nakon presecanja vrpce izveden je i prigodan program u kome su su učešća uzeli najmlađi korisnici Predškolske ustanove „Bucko“.

Projekat opštine Sokobanja „Dogradnja Bucko u Sokobanji“ započet je ove godine i deo je Programa NIP-a „Vrtići za budućnost Srbije“. Projekat podrazumeva dogradnju vrtića površine 470m2 za 3 vaspitne grupe pripremnog predškolskog programa, kojima će biti obuhvaćeno preko 70 mališana.

Vrednost radova je preko 19 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz Nacionalnog investicionog plana u visini od 12 miliona, dok je lokalna samouprava opštine Sokobanja sufinansirala projekat sa 7 miliona dinara.

“Ovo je izuzetno značajan dan za Opštinu Sokobanja i PU “Bucko”, jer se ovim danom Opština Sokobanja svrstava u red lokalnih samouprava koje dostižu jedan standard koji sada nije uobičajen u Srbiji”, rekao je Dimitrije Lukić, predsednik Opštine Sokobanja.

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić izjavio je danas u Sokobanji da NIP kroz program “Vrtići za budućnost Srbije” nastoji da sistemski reši problem nedostatka prostora za smeštaj mališana širom Srbije.

Đokić je na otvaranju dograđenog dela objekta Predškolske ustanove “Bucko” u Sokobanji istakao da je ovim programom poseban naglasak stavljen na stvaranje uslova za rast i razvoj najmlađih građana Srbije u okruženju vršnjaka.

On je ukazao na to da ovaj program predstavlja podršku i roditeljstvu i porodici jer se stvaraju uslovi za brigu o detetu i tokom profesionalnog angažovanja roditelja.

Projekat proširenja objekta predškolske ustanove u Sokobanji podrazumevao je dogradnju 470 kvadratnih metara prostora za tri vaspitne grupe pripremnog predškolskog programa, kojim će biti obuhvaćeno više od 70 mališana.

Vrednost radova iznosi više od 19 miliona dinara, a sredstva su najvećim delom obezbeđena iz NIP-a – dva miliona dinara, dok je lokalna samouprava sufinansirala projekat sa približno sedam miliona dinara.

NIP je podržao projekat iz razloga što postoji značajan nedostatak prostora u postojećim objektima, pa se javlja problem nemogućnosti obuhvata celokupnog broja dece, koji je postao posebno izražen uvođenjem obaveznog programa pripreme dece za polazak u školu.

Programom “Vrtići za budućnost Srbije” obuhvaćeno je 15 gradova i opština sa izraženom potrebom za širenjem mreže vrtića.

Više od 803 miliona dinara ulaže se u izgradnju 12 potpuno novih vrtića i dogradnju pet postojećih objekata, odnosno gradi se približno 19.000 kvadratnih metara prostora za 2.750 dece.

U prvoj godini ovog programa završena su četiri vrtića u Bajinoj Bašti, Velikom Gradištu, Vranju i od danas i u Sokobanji, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Nakon svečanosti, predstavnici NIP-a i lokalne samouprave opštine Sokobanja obišli su radove na izgradnji nove sportske sale u Sokobanji.

izvor: opstinasokobanja.com
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: