Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 16 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas568
mod_vvisit_counterJuče2436
mod_vvisit_counterOve nedelje3004
mod_vvisit_counterOvog meseca32863
Aduti knjaževačko-sokobanjskog reona Ĺ tampaj
Rejon predstavlja središnji deo turističke destinacije/regije Stara planina, koja u Zaječarskom okrugu zahvata delove opština Knjaževac i Sokobanja. Rejon obuhvata najkvalitetniji sektor Stare planine (sa severozapadnim padinama povijarca Midžor-Tupanar-Žarkova Čuka-Babin Zub-Bolven) sa Knjaževcem, Sokobanjom i drugim naseljima, objektima i vrednostima kao i deo Bovanskog jezera.

Bovansko jezero

Knjaževac će u svom neposrednom okruženju integrisati brojne turističke resurse i vrednosti kao što su Park prirode Stara planina, Rgoška banja, sportsko-rekreativni centar Banjica, arheološki lokaliteti (Timacum minus, Baranica, Dubrava, Gabrovnica i dr.), etno selo Ravna (u okviru kog se nalazi i muzej vina), sakralni objekti (Manastir Svete Trojice-XIV vek, između naselja Donja Kamenica i Gornja Kamenica, Crkva Svete Bogorodice u Donjoj Kamenici, crkva Svetog Đorđa u Knjaževcu i dr.), izletište Baranica i dr.

Glavna turistička ponuda rejona u pogledu planinskog turizma, započeta na Staroj planini (turistički rizort "Jabučko ravnište" i turističko naselje Babin Zub-Konjarnik) razvijaće se u planinskoj zoni i podplaninskoj zoni, i uz integraciju sa brojnim turističkim resursima i prirodnim i kulturnim vrednostima u neposrednom okruženju. Planinsku zonu predstavljaće viši planinski pojas sa dominantnom, planinskom ponudom u prostoru i novim turističkim smeštajem u neposrednom kontaktu sa tom ponudom (turistički rizort "Jabučko ravnište" i turistički centar "Golema reka" uz nastavak aktiviranja alpskog skijališta).

Motel "Balašević" u podnožju Rtnja


Sokobanja, sa Banjom Jošanicom, planinama (Ozrenom, Devicom i dr.) jezerima (Bovanskim i Vrdžmanskim jezerom), arheološkim lokalitetima (srednjovekovni grad tvrđava Soko-grad, Vrdžmanski grad, neolitsko naselje Trebič i dr.), sakralnim objektima (Crkva Sv. Preobraženja Gospodnjeg u centru Banje, Manastir Jermenčić na Ozrenu, Crkva Uspenja Sv. Bogorodice u Jošanici i dr.), izletištem Lepterija, sportsko-rekreativnom infrastrukturom (3 fudbalska i košarkaška terena, 6 igrališta za male sportove, 3 zatvorena bazena, 6 teniskih terena, 2 streljane, kuglana, staze zdravlja, poligoni za ekstremne sportove - paraglajding sa Rtnja, "free climbing-a" na stenama Soko-grada, "mountain biking-a" i dr.), razvijaće se kao kompleks turističkih aktivnosti.Sokograd


izvor : REGIONALNI PROSTORNI PLAN TIMOČKE KRAJINE, usvojne jula 2011
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: