Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stankoviæ u centru Sokobanje
Apartmani Lukic
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 èlan/a.
mod_vvisit_counterDanas1006
mod_vvisit_counterJu?e1371
mod_vvisit_counterOve nedelje5108
mod_vvisit_counterOvog meseca42464
Aduti knjaževaèko-sokobanjskog reona Štampaj
Rejon predstavlja središnji deo turistièke destinacije/regije Stara planina, koja u Zajeèarskom okrugu zahvata delove opština Knjaževac i Sokobanja. Rejon obuhvata najkvalitetniji sektor Stare planine (sa severozapadnim padinama povijarca Midžor-Tupanar-Žarkova Èuka-Babin Zub-Bolven) sa Knjaževcem, Sokobanjom i drugim naseljima, objektima i vrednostima kao i deo Bovanskog jezera.

Bovansko jezero

Knjaževac æe u svom neposrednom okruženju integrisati brojne turistièke resurse i vrednosti kao što su Park prirode Stara planina, Rgoška banja, sportsko-rekreativni centar Banjica, arheološki lokaliteti (Timacum minus, Baranica, Dubrava, Gabrovnica i dr.), etno selo Ravna (u okviru kog se nalazi i muzej vina), sakralni objekti (Manastir Svete Trojice-XIV vek, izmeðu naselja Donja Kamenica i Gornja Kamenica, Crkva Svete Bogorodice u Donjoj Kamenici, crkva Svetog Ðorða u Knjaževcu i dr.), izletište Baranica i dr.

Glavna turistièka ponuda rejona u pogledu planinskog turizma, zapoèeta na Staroj planini (turistièki rizort "Jabuèko ravnište" i turistièko naselje Babin Zub-Konjarnik) razvijaæe se u planinskoj zoni i podplaninskoj zoni, i uz integraciju sa brojnim turistièkim resursima i prirodnim i kulturnim vrednostima u neposrednom okruženju. Planinsku zonu predstavljaæe viši planinski pojas sa dominantnom, planinskom ponudom u prostoru i novim turistièkim smeštajem u neposrednom kontaktu sa tom ponudom (turistièki rizort "Jabuèko ravnište" i turistièki centar "Golema reka" uz nastavak aktiviranja alpskog skijališta).

Motel "Balaševiæ" u podnožju Rtnja


Sokobanja, sa Banjom Jošanicom, planinama (Ozrenom, Devicom i dr.) jezerima (Bovanskim i Vrdžmanskim jezerom), arheološkim lokalitetima (srednjovekovni grad tvrðava Soko-grad, Vrdžmanski grad, neolitsko naselje Trebiè i dr.), sakralnim objektima (Crkva Sv. Preobraženja Gospodnjeg u centru Banje, Manastir Jermenèiæ na Ozrenu, Crkva Uspenja Sv. Bogorodice u Jošanici i dr.), izletištem Lepterija, sportsko-rekreativnom infrastrukturom (3 fudbalska i košarkaška terena, 6 igrališta za male sportove, 3 zatvorena bazena, 6 teniskih terena, 2 streljane, kuglana, staze zdravlja, poligoni za ekstremne sportove - paraglajding sa Rtnja, "free climbing-a" na stenama Soko-grada, "mountain biking-a" i dr.), razvijaæe se kao kompleks turistièkih aktivnosti.Sokograd


izvor : REGIONALNI PROSTORNI PLAN TIMOÈKE KRAJINE, usvojne jula 2011
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair
Apartmani Bajiæ
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najèešæe interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: