Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas190
mod_vvisit_counterJuce921
mod_vvisit_counterOve nedelje1902
mod_vvisit_counterOvog meseca19281
Pesnièki maraton "Sokobanja 2011."
U organizaciji Književnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ održan je VI pesnièki maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je uprilièen povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton želja“, koja je održana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.Pozivu „Sokolovog pera“ odazvalo oko 50 pesnika iz svih krajeva Srbije, ali je u zvaniènom delu programa uèestovalo 44, pa po broju uèesnika, maraton u Sokobanji spada u red veæih maratona u Srbiji. Uèešæe u manifestaciji uzeli su pesnici iz : Leskovca, Brestovca, Doljevca, Niša, Aleksinca, Žitkovca, Knjaževca, Paraæina, Æiæevca, Æuprije, Velike Plane, Smederevske Palanke, Kruševca, Panèeva, Zrenjanina i Kule. Iz razlièitih razloga, i ako su bili pozvani, maratonu nisu prisustvovali pesnici iz Beograda, Lapova,Kragujevca, Kniæa, Trstenika, Èaèka...

Maraton je poèeo „Himnom Sokobanje“ u izvoðenju „Sokobanjskog kvarteta“, a onda se prisutnima obratio pozdravnim govorom Hranimir Hrane Milojkoviæ, dugogodišnji predsednik „Sokolovog pera“. Posle proèitanih pravila maratona poèeo je takmièarski deo u kome su prisutni pesnici èitali svoje pesme. Struèni žiri za dodelu nagrada najuspešnijima radio je u sastavu: Ana Simoviæ, književni kritièar iz Velike Plane, predsednik, Milomir Radosavljeviæ Kaludranac, književnik iz Beograda, èlan i Hranimir Hrane Milojkoviæ, književnik iz Sokobanje, èlan. Žiri publike èinili su svi prisutni u sali bioskopa „Moravice“. Pored toga, radila su i dva posebna žirija: za izbor najlepše pesnikinje i za izbor najelegantnijeg pesnika maratona.U zabavnom delu programa uèestovao je najmlaði deo folklora KUD-a „Dušan Joviæ“ iz sela Resnika, manekeni Etnološke radionice „Etnos“ iz Sokobanje kao i èlanovi „Sokolovog pera“. Nakon dva i po sata programa utvrðeni su konaèni rezultati rada svih žirija pa se pristupilo podeli nagrada:

I. Za nalepšu pesnikinju pesnièkog maratona „Sokobanja 2011“izabrana je MILENA DULOVIÆ iz Paraæina.

II. Za najelegantnijeg pesnika na maratonu proglašen je MILAN MILOŠEVIÆ iz Panèeva.

III. Žiri koji su èinili svi prisutni u dodelio je:
1.mesto VLASTI N. CENIÆU iz Doljevca za pesmu „KITKA“,
2.mesto TANjI GANIÆ CEKIÆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“
3.mesto BRANKU ÆIROVIÆU ÆIRI iz Æiæevca za pesmu „KORJENI“

IV. Struèni žiri je nagrade dodelio na sledeæi naèin:
1. mesto OBRENU RISTIÆU iz Knjaževca za pesmu „SUTRAŠNjI VARVARI“,
2. mesto MIRJANI BALTEZAREVIÆ iz Niša za pesmu „SAN“
3. mesto TANjI GANIÆ CEKIÆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“


I pored odreðenih organizacionih propusta ( kašnjenje sa poèetkom programa, sporost i zabune u podeli glasaèkih listiæa, greške u najavi uèesnika i sl.), koji nisu uticali na rezultate glasanja, opšta je ocena da je maraton uspeo. Svim uèesnicima maratona podeljene su zahvalnice Književnog kluba „Sokolovo pero“, a nagraðenima su pripali prigodni pokloni. Pesnièki maraton „Sokobanja 2011“ sponzorisali su Opština Sokobanja i privatno preduzeæe „Adonis“ iz Sokobanje, a medijski pokrovitelj bila je Radio-televizija „Soko“ iz Sokobanje.

KNjIŽEVNI KLUB „SOKOLOVO PERO“ SOKOBANjA
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: