Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stankoviæ u centru Sokobanje
Apartmani Lukic
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 èlan/a.
mod_vvisit_counterDanas1000
mod_vvisit_counterJu?e1371
mod_vvisit_counterOve nedelje5102
mod_vvisit_counterOvog meseca42458
Pesnièki maraton "Sokobanja 2011." Štampaj
U organizaciji Književnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ održan je VI pesnièki maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je uprilièen povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton želja“, koja je održana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.Pozivu „Sokolovog pera“ odazvalo oko 50 pesnika iz svih krajeva Srbije, ali je u zvaniènom delu programa uèestovalo 44, pa po broju uèesnika, maraton u Sokobanji spada u red veæih maratona u Srbiji. Uèešæe u manifestaciji uzeli su pesnici iz : Leskovca, Brestovca, Doljevca, Niša, Aleksinca, Žitkovca, Knjaževca, Paraæina, Æiæevca, Æuprije, Velike Plane, Smederevske Palanke, Kruševca, Panèeva, Zrenjanina i Kule. Iz razlièitih razloga, i ako su bili pozvani, maratonu nisu prisustvovali pesnici iz Beograda, Lapova,Kragujevca, Kniæa, Trstenika, Èaèka...

Maraton je poèeo „Himnom Sokobanje“ u izvoðenju „Sokobanjskog kvarteta“, a onda se prisutnima obratio pozdravnim govorom Hranimir Hrane Milojkoviæ, dugogodišnji predsednik „Sokolovog pera“. Posle proèitanih pravila maratona poèeo je takmièarski deo u kome su prisutni pesnici èitali svoje pesme. Struèni žiri za dodelu nagrada najuspešnijima radio je u sastavu: Ana Simoviæ, književni kritièar iz Velike Plane, predsednik, Milomir Radosavljeviæ Kaludranac, književnik iz Beograda, èlan i Hranimir Hrane Milojkoviæ, književnik iz Sokobanje, èlan. Žiri publike èinili su svi prisutni u sali bioskopa „Moravice“. Pored toga, radila su i dva posebna žirija: za izbor najlepše pesnikinje i za izbor najelegantnijeg pesnika maratona.U zabavnom delu programa uèestovao je najmlaði deo folklora KUD-a „Dušan Joviæ“ iz sela Resnika, manekeni Etnološke radionice „Etnos“ iz Sokobanje kao i èlanovi „Sokolovog pera“. Nakon dva i po sata programa utvrðeni su konaèni rezultati rada svih žirija pa se pristupilo podeli nagrada:

I. Za nalepšu pesnikinju pesnièkog maratona „Sokobanja 2011“izabrana je MILENA DULOVIÆ iz Paraæina.

II. Za najelegantnijeg pesnika na maratonu proglašen je MILAN MILOŠEVIÆ iz Panèeva.

III. Žiri koji su èinili svi prisutni u dodelio je:
1.mesto VLASTI N. CENIÆU iz Doljevca za pesmu „KITKA“,
2.mesto TANjI GANIÆ CEKIÆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“
3.mesto BRANKU ÆIROVIÆU ÆIRI iz Æiæevca za pesmu „KORJENI“

IV. Struèni žiri je nagrade dodelio na sledeæi naèin:
1. mesto OBRENU RISTIÆU iz Knjaževca za pesmu „SUTRAŠNjI VARVARI“,
2. mesto MIRJANI BALTEZAREVIÆ iz Niša za pesmu „SAN“
3. mesto TANjI GANIÆ CEKIÆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“


I pored odreðenih organizacionih propusta ( kašnjenje sa poèetkom programa, sporost i zabune u podeli glasaèkih listiæa, greške u najavi uèesnika i sl.), koji nisu uticali na rezultate glasanja, opšta je ocena da je maraton uspeo. Svim uèesnicima maratona podeljene su zahvalnice Književnog kluba „Sokolovo pero“, a nagraðenima su pripali prigodni pokloni. Pesnièki maraton „Sokobanja 2011“ sponzorisali su Opština Sokobanja i privatno preduzeæe „Adonis“ iz Sokobanje, a medijski pokrovitelj bila je Radio-televizija „Soko“ iz Sokobanje.

KNjIŽEVNI KLUB „SOKOLOVO PERO“ SOKOBANjA
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair
Apartmani Bajiæ
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najèešæe interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: