Skip to content

Metropolis u Sokobanji
Nedeljni magazin Metropolis - elitna televizijska emisija iz oblasti kulture i umetnosti. Urednièki tim: Mirjana Bjelogrliæ, Neda Valèiæ-Lazoviæ, Maja Skovran, Radmila Radakoviæ i Danijela Pureševiæ

Nedeljni magazin Metropolis koji proizvodi Redakcija za kulturu i umetnost jeste elitna televizijska emisija iz oblasti kulture sa najdužim "stažom" u èitavom našem medijskom prostoru. Prva je emitovana novembra 1993. godine.Ova emisija, koja je opstala kroz mnoge politièke i kadrovske promene i saèuvala svoju autonomiju i autentiènost, osim informacija iz sveta kulture, sadrži i niz analiza, kritika, komentara i tv eseja, a èesto donosi i ekskluzivne razgovore sa stranim i domaæim stvaraocima.

Emisiju Metropolis realizuje urednièki tim: Mirjana Bjelogrliæ, Neda Valèiæ- Lazoviæ, Maja Skovran, Radmila Radakoviæ i Danijela Pureševiæ, a rubrike potpisuju, za razlièite oblasti, kompetentni urednici Redakcije za kulturu i umetnost: Nebojša Popoviæ, Jasmina Vrbavac, Branka Kriloviæ, Vojislav Karanoviæ i drugi.

Emisija traje 30 minuta i emituje se èetvrtkom u 20.30 èasova na Drugom programu RTS-a. Svakog èetvrtog utorka u mesecu, u terminu od 22.20, emituje se i Metropolis u Srbiji, urednika Svetlane Iliæ.

Izvor: RTS
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy