Skip to content

Otvaranje izložbe “Foto izazov Sokobanja 2011"


Finale fotkonkursa “Foto izazov Sokobanja 2011“ zakazano je za nedelju 21. avgusta u 20 sati. 40 najboljih fotografija je predstavljeno publici na izložbi u Galeriji legatu Miluna Mitroviæa. Tema ovogodišnjeg fotokonkursa bila je „Sokobanja zauvek tvoja“ a tokom konkursa pristiglo je više od 150 radova.

Èlanovi žirija Saša Djordjeviæ iz Niša, Vladimir Gogiæ iz Smedereva i Darko Dozet iz Novog Sada, inaèe uèesnici nedavno održane „Foto video kolonije Sokobanja 2011″ imali su težak zadatak da od mnoštva odliènih fotografija odaberu 40 najkreativnijih koje æe biti predstavljene publici. Tokom sveèanog otvaranja proglašene su 3 prvoplasirane fotografije èiji su autori novèano nagraðeni.  Nagradni fond je ove godine uveæan za 10.00 dinara, pa je tako prva nagrada 30.000, druga 20.000 a treæa 10.000 dinara.

Organizator fotokonkursa i same izložbe je Organizacija za turizam, kulturu i sport Sokobanja koja æe fotografije koristiti u promotivne svrhe.

Prvo mesto i 30.000 dinara osvojila je Marina Petroviæ iz Sokobanje sa fotografijom Vrmdžansko jezero. Drugo mesto i 20.000 dinara osvojio je Miodrag Božoviæ iz Sokobanje, a treæe i nagradu u vrednosti od 10.000 dinara Snežana Jovanoviæ takoðe iz Sokobanje. Troèlani žiri dodelio je i 3 pohvale: Nikoli Milenkoviæu iz Sokobanje, Snežani Jovanoviæ iz Sokobanje i Milanu Stojkoviæu iz Niša.

Izložba IV "Foto izazova" je otvorena do 1. septembra u galeriji Legata Miluna Mitroviæa.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy