Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Smeštaj Stanković u centru Sokobanje
Apartmani Banjica
Sokobanja smestaj
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 25 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas448
mod_vvisit_counterJu?e1518
mod_vvisit_counterOve nedelje12354
mod_vvisit_counterOvog meseca33879
Trka četiri elemenata Ĺ tampaj


Na planini Rtanj pa do Bovanskog jezera, 22. avgusta biće održana trka "Nissan 4 elements". To je najteža sportska bitka u istoriji outdoor sportova!

Svaki tim sastoji se od pet različitih sportskih individualaca. Trkač/maratonac, paraglajderista, plivač, kajakaš i mauntinbajker, svaki od njih se takmiči u svom elementu (voda, vazduh, zemlja) a svi su svakako u "mode"-u poslednjeg četvrtog elementa - vatre. Zašto vatre? Vrlo prosto - napor je takav da se ne može opisati rečima!

Lokacija održavanja manifestacije je planina Rtanj - Bovansko jezero. Ova trka će biti prva tog tipa u jugoistočnoj Evropi. Procena trajanja trke je oko osam časova.

Prvi u timu startuju trkači/maratonci; trka počinje u podnožju planine Rtanj sa severne strane od starog rudnika (separacije) u 8.00 ujutru. Pred njima je deonica duga 5,7 km sa visinskom razlikom od 1.280 mnv. Put će ih voditi kroz predivnu šumu i stene magičnog Rtnja ka vrhu Šiljak (1.565 mnv).

Drugi startuju paraglajderisti, tako što im na samom vrhu njihov trkač "overi" dlanom i oni poleću sa Šiljka ka Bovanskom jezeru koje se nalazi na 250 mnv, udaljeno je 20 km vazdušnom linijom sa markacijom za overu (1.315 m visinske razlike spusta). Ukoliko pilot sleti ranije mora trčati do jezera sa gladerom da overi svom plivaču koji je sledeći.

Plivači će čekati svog paraglajderistu da overi markaciju koja će se nalaziti na jezeru. Kad to urade, plivači započinju svoju rutu, tj plivački maraton od 5 km oko bova na Bovanskom jezeru

Kajakaši startuju posle plivača kod poslednje bove i čim dobiju poznatu "overu" dlanom kreću sa veslanjem 13 km, dijagonalno po jezeru. Kad izveslaju 13 km moraju izaći sa svojim kajacima iz vode i trčati sa opremom 500 m do punkta gde se nalazi kapija i markacija kako bi overili mauntinbajkerima koji su poslednji u timu.

Mauntinbajkeri ispred sebe imaju najčudesniji vrh Srbije, veličanstven prizor pravilne piramide i distance od 40 km sa 1.315 m visinske razlike. Jako malo asfalta, čist "off road" preko sela Trubarevac, Jošanica, Vrmdža... I oni zatvaraju trku!

Najverovatnije je da će učestvovati šest timova, a takmičenje je zatvorenog tipa.

Opis takmičenja I detalji ruta:

  • Prvi u timu startuju trkači/maratonci, trka kreće iz podnožja planine Rtanj sa severne strane od starog rudnika u 7h ujutru.Pred njima je deonica duga 5,8 km sa neverovatnom visinskom razlikom od 1.280 mnv.Put će ih voditi kroz predivnu šumu I stene magičnog Rtnja ka vrhu Šiljak (1.565mnv).
  • Drugi u timu startuju paraglajderisti, tako što im na samom vrhu njihov trkač “overi” dlanom I oni poleću sa Šiljka ka Bovanskom jezeru koje se nalazi na 237mnv, udaljeno je 17km vazdušnom linijom sa markacijom za overu (1.328m visinske razlike spusta).Ukoliko pilot sleti ranije mora trčati do jezera sa gladerom da overi svom plivaču koji je sledeći.
  • Treći u timu idu plivači koji sa pažnjom prate dešavanja na nebu I čekaju svog paraglajderistu da overi markaciju koja će se nalaziti na jezeru.Kad to urade, plivači započinju svoju rutu tj plivački maraton od 5km oko bova na Bovanskom jezeru
  • Četvrti su kajakaši koji čekaju plivače kod poslednje bove I čim dobiju poznatu “overu” dlanom kreću sa veslanjem 13km, dijagonalno po jezeru.Kad izveslaju 13km moraju izaći sa svojim kajacima iz vode I trčati sa opremom 500m do punkta gde se nalazi kapija I markacija kako bi overili mauntinbajkerima koji su poslednji u timu.
  • Mauntinbajkeri ispred sebe imaju najčudesniji vrh Srbije, veličanstven prizor pravilne piramide I distance od 33km sa 1.328m visinske razlike.Bez trunke asfalta, čist off road I imaju tu čast da zatvore trku!

* Postojace dve vrste plasmana, generalni - ekipni i po sportovima – individualni

Takmičenje je zatvorenog tipa i mogu se prijaviti samo vrhunski sportisti.Do sad imamo četiri tima koja su prošla provere iostalo je upražnjeno mesto za jos dva tima.Organizator odlučuje koji tim će proći testove tj dobiti zeleno svetlo za učešće.Za sve prijave i informacije kontaktirajte nas putem maila: 4elements@udruzenjefreestylera.com ."


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Vila Stojanovic
Apartman Džeri

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: