Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja

Reklame


Konak Nataly
Konaci Romanov
Vila Živković, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Vila Fantazija
Apartmani Fantazija
Pansion Sunny
Apartmani doktor Gaše
Apartmani Banjica
Studio Ljilja

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 član/a.
mod_vvisit_counterDanas571
mod_vvisit_counterJuče2436
mod_vvisit_counterOve nedelje3007
mod_vvisit_counterOvog meseca32866
Regionalni turizam nova šansa i izazov Ĺ tampaj
Samo za prvih šest meseci ove godine broj turista koji su posetili Soko Banju veći je za 20 posto u odnosu na isti period prošle godine, a očekuje se da će do kraja godine biti i više od 30 posto gostiju nego lane. Međutim, turistički poslenici ne spavaju na lovorikama, na zadovoljavaju se ostvarenim znaju da može i bolje i na tome predano rade.

- Sokobanja se nalazi između četiri planine, u neposrednoj blizini je reka, dva jezera. Iako je na samo 400 metara nadmorske visine vazduh je kao planinski zahvaljujući pre svega planini Ozren koja je najšumovitija u Srbiji. Sve te pogodnosti se mogu i moraju još bolje iskoristi. Gost u Sokobanji troši u proseku dnevno između 10 i 15 evra, dok u Evropi turista u proseku troši od 60 pa do 150 evra. Ali, daleko smo mi od još razvijenih zemalja i moramo da se okrenemo našim turistima i onim iz okruženja, pre svega tu mislim na Bugarsku i Makedoniju - objašnjava Ljubinko Milenković, viši saradnik za turizam u Sokobanji.

Da bi se privukli novi ali i zadržali postojeći gosti neophodno je obogatiti ponudu, pogotovu vansezonsku.

- Pre tri godine počeli smo sa jednom zabavno-rekreativnom manifestacijom koju smo nazvali Bunar želja. Održava se prvog vikenda u septembru i traje dva dana tokom kojih učesnici manifestacije moraju da obiđu šest lokacija i svi koji to uspeju učestvuju u nagradnoj igri. Posle prve godine za narednu akciju broj učesnika se povećao za 5 posto, a prošle za čak skoro 30 posto. Mnogo očekujemo od sportske dvorane, akva parka i sportskog kompleksa koji bi trebalo da se gradi u njegovoj blizini. Sa jedriličarskim i veslačkim savezom s Srbije smo već dogovorili da se na Bovanskom jezeru napravi trening kamp gde bi se njihovi sportisti pripremali za Olimpijske igre u Londonu sledeće godine. Uslovi za pripreme sportista su, zbog već pomenutog kvaliteta vazduha, gotovo idealni, a i mi bismo imali goste u pred i postsezoni. Dakle, obostrana korist - objašnjava Milenković.

Ipak, najveći adut Sokobanje je regionalni turizam i ogromne nade se polažu u taj projekat čiji je idejni tvorac i glavni nosilac posla Marija Žikić, načelnik odeljenja za privredu i lokalni samoupravni razvoj, ili skraćeno menadžer opštine Sokobanja.

- Sagledavši trendove savremenog turizma, posmatrajući šta i kako rade turistički poslenici u Egiptu i Turskoj, ili Hrvatskoj koja je takođe daleko ispred nas shvatili smo da savremeni turista želi aktivan odmor. Jer je on, odmor, sve kraći, a turista želi da bude što ispunjeniji. Ne želi da bude samo na jednom mestu, hoće više sadržaja i ponuda, a Srbija nije konkurentna na svetskom turističkom tržištu. Hroničan nedostatak para prinudio nas je da razmišljamo o regionalnoj ponudi. Sokobanja je obezbedila sredstva za učešće u projektu Evropske unije, Ministarstvo ekonomije je podržalo naš projekat i - krenuli smo mi i Stara planina. Na sajmu turizma naša ponuda je dobila priznanje kao najbolja regionalna ponuda. Već sada su tu ideju prihvatili i izrazili želju da nam se priključe Aleksinac, Leskovac i Surdulica - sa puno optimizma priča Marija Žikić.

Autor: Ž. V. , Danas
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Čair
Apartmani Bajić
Vila Petrov Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Informacije

Sokobanja

je poznata banja u centralnoj Srbiji. Sokobanju krasi predivna priroda, okolina, brojna izletišta i kupališta. Posetioce najčešće interesuje privatan smestaj sokobanja, sokobanja studija ,  sokobanja smestaj sa vaucerom, sokobanja privatan smestaj cene 2017, sokobanja nekretnine i soko banja privatni apartmani .

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija: