Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 6 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas756
mod_vvisit_counterJuce947
mod_vvisit_counterOve nedelje3415
mod_vvisit_counterOvog meseca20794
Foto-video kolonija od 2. do 8. jula
 U živopisnim predelima Sokobanje, sledeæeg vikenda æe poèeti prva Foto-video kolonija, koju organizuju Medijski istraživaèki centar iz Niša, opština Sokobanja  i Turistièka organizacija Sokobanje. U radu kolonije, koja æe trajati od 2. do 8. jula, uèestvovaæe 13 fotoreportera i snimatelja iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Ovo je, kako su danas u Media centru najavili Saša Ðorðeviæ iz Medijskog istraživaèkog centra i Dimitrije Lukiæ, predsednik Opštine Sokobanja, prvi multimedijalni skup te vrste u Srbiji, a partner u organizaciji kolonije je RTS.

-Foto kolonije poslednjih godina postaju najprihvatljiviji oblik razmene iskustava meðu fotografima, a prvi put im se pridružuju i snimatelji, rekao je Ðorðeviæ. –Sa druge strane, svojim prisustvom i profesionalnim radom na odreðenom terenu, fotografi i video-snimatelji doprinose popularizaciji tog mesta. Inaèe, sav materijal koji æe nastati tokom kolonije ostaje Turistièkoj organizaciji Sokobanje.

A zašto baš Sokobanja? Ova opština sa svojom prelepom prirodom, prema reèima Ðorðeviæa, spada u red turistièkih centara sa najdužom tradicijom i jedno je od najposeæenijih mesta u Srbiji.

Sa druge strane, Medijski istraživaèki centar (MIC) iz Niša je udruženje koje je formirala grupa medijskih profesionalaca, a koje ima potencijala da u rad buduæih kolonija ukljuèi najkvalitetnije fotografe i snimatelje iz Srbije i okruženja.

Da bi Foto-video kolonija Sokobanja 2011. na adekvatan naèin funkcionisala bila je neophodna pomoæ i sponzora tako da su dve kompanije, Rtanj komerc iz Niša i fabrika èajeva Adonis iz Sokobanje, pružile pomoæ u organizaciji ove manifestacije.

Predsednik Opštine Sokobanja, Dimitrije Lukiæ, zahvalio se kolegama iz MIC-a što su pokrenuli ovu inicijativu, inspirisani prelepim sokobanjskim pejzažima.

Opština Sokobanja veæ dugo organizuje likovnu koloniju, odnedavno i vajarsku, a ovom kolonijom æe u sferi umetnosti potpuno zaokružiti svoju ponudu, istakao je Lukiæ, dodavši da æe svi uèesnici kolonije biti smešteni u kapacitetima seoskog turizma, što je svojevrsni doprinos razvoju ovog vida turizma u predivnom krajoliku Sokobanje, itekako inspirativnom za umetnike - rekao je Dimitrije Lukiæ, predsednik Opštine Sokobanja.

Medijski istraživaèki centar æe na svoj sajtu www.mic.org.rs svakodnevno objavljivati aktuelnosti sa kolonije,a po završetku kolonije biæe organizovane izložbe u Sokobanji, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Sofiji i Skoplju.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: