Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 7 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas756
mod_vvisit_counterJuce947
mod_vvisit_counterOve nedelje3415
mod_vvisit_counterOvog meseca20794
Na Dan opštine Sokobanja Vlada Japana donirala JKP "Napredak" kamion
Dan opštine Sokobanja sveèano je obeležen 21. juna. Održana je Sveèana sednica SO Sokobanja u sali bioskopa „Moravica“ u prisustvu ambasadora Japana Njegove ekselencije Tošija Cunozakija, brojnih sugradjana i uvaženih gostiju. Sveèanoj sednici prisustvovali su i predstavnici nekoliko ministrstava. Predsednik opštine - Dimitrije Lukiæ pozdravio je sve prisutne i graðanima Sokobanje èestitao Dan opštine. Lukiæ je istakao da Sokobanja kao turistièko mesto ima tradiciju dugu 174 godine a svetlu buduænost i viziju za naredne godine. Danas su dodeljena i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama koji su svojim trudom i radom Sokobanju afirmisali i u poteklim godinama je predstavljali na najbolji moguæi naèin.

U okviru obeležavanja Dana opštine pre poèetka Sveèane sednice na platou ispred bioskopa "Moravica" obavljena je Ceremonija primopredaje japanske donacije u vidu kamiona za prikupljanje smeæa JKP „Napredak“. Od oko 100 aplikacija iz raznih delova Srbije, Japanci su nedostatak ovakvog kamiona u Sokobanji prepoznali kao prioritet. Vozilo za sakupljanje smeæa, èija je vrednost približno 58.000 EUR, preduzeæu "Napredak" predao je ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki. On je naveo da ova donacija predstavlja podršku unapreðenju ekoloških usluga u toj lokalnoj samoupravi, i podsetio na to da je zaštita životne sredine jedna od glavnih oblasti kojima Vlada Japana posveæuje pažnju u Srbiji: "Veoma mi je drago što imam priliku da drugi put posetim Sokobanju. Ovo nije prva donacija Vlade Japana. Tokom 2008. Vlada Japana donirala je ambulantno vozilo i medicinsku opremu bolnici „Ozren“ .„Smatram da je ovo jedna od najlepših turistièkih destinacija u Srbiji, a da bi privukli kako domaæe, tako i strane turiste, potreban je èist grad“, kaže Tošio Cunozaki, ambasador Japana u Srbiji „Uveren sam da æe ova donacija doprineti poboljšanju životnog okruženja u ovom regionu i da æe podiæi svest ljudi o zaštiti životne sredine. Nadam se da æete koristiti ovaj kamion na pravi naèin i da æete dugo pamtiti našu donaciju“, istakao je ambasador Japana Njegova ekselencija Tošio Cunozaki.

"Zaštita životne sredine je jedna od glavnih oblasti kojoj Vlada Japana posveæuje pažnju u Srbiji i mi æemo da nastavimo da podržavamo ovaj sektor", dodao je Cunozaki. Prema njegovim reèima Japan æe nastaviti saradnju sa Srbijom, ukljuèujuæi ii pomoæ lokalnim zajednicama i institucijama sa stanovišta zadovoljenja osnovnih ljudskih potreba, uprkos teškoj situaciji u Japanu koja je posledica nedavnog razarajuæeg zemljotresa i cunamija. Cunozaki je istakao da æe Japan, uprkos teškoj situaciji u toj zemlji koja je pogoðena razarajuæim zemljotresom i cunamijem, nastaviti ekonomsku saradnju sa Srbijom, ukljuèujuæi i pomoæ lokalnim zajednicama i institucijama.

Dimitrije Lukiæ, predsednik opštine Sokobanja, mnogo oèekuje od ove donacije – „U JKP Napredak do sada nisu imali ovako savremene kamione tako da bi ovo trebalo da bude znaèajan pomak. Opština Sokobanja  kao prva ekološka opština ima potrebu da dodatno ulaže, posebno u sisteme zaštite životne sredine, i to se i vidi po reakcijama okoline.

Državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Vladimir Jovanoviæ je tom prilikom ocenio da æe ova donacija Sokobanji doprineti poveæanju efikasnosti lokalnog javnog komunalnog preduzeæa, kao i boljoj zaštiti životne sredine u toj opštini.

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukiæ podsetio je na to da ovo nije prva donacija Vlade Japana toj opštini, kojoj je ta zemlja do sada donirala i medicinsku opremu.
Nakon primopredaje vozila, predstavnicima Vlade Japana i Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja na sveèanoj sednici Skupštine opštine Sokobanja uruèene su plakete te opštine.

Resornom ministarstvu plaketa je uruèena za podršku kroz projekat programa pomoæi graðevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize, u okviru kojeg æe u Sokobanji biti realizovan najveæi graðevinski projekat u poslednjih nekoliko decenija – kompleks zatvorenih bazena vredan 133 miliona dinara.

Komentari (2)Add Comment
Uraaa!
napisao dakmrak1 , 29, June, 2011
Sada kada krenu da rade i redovno iznose smece,ima Banja da se sija!Mozda ce cak i kante SKROZ da isprazne prilikom iznosenja smeca!
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +12
Džabe kad nije robotizovan pa da sam iznosi smeće
napisao S-banjac , 29, June, 2011
Trebali su Japanci da postave uslov sličan kao kad su Beogradu poklanjali čuvene autobuse a koji bi glasio:,,Poklanjamo vam vozilo uz uslov da redovo iznosite smeće i održavate higijenu u Sokobanji.U protivnom vraćate vozilo i snosite sve troškove po osnovu korišćenja istog.Suma potrebna za isplatu troškova prikuplja se odbijanjem mesečno 50% od plata direktorima 30% ostalim ,,zaposlenima,, u JKP Napredak,,.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +12

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: