Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 6 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas756
mod_vvisit_counterJuce947
mod_vvisit_counterOve nedelje3415
mod_vvisit_counterOvog meseca20794
XVII Susreti Sveti Jovan Biljober
U okviru XVII Sveèanosti Sv. Jovan Biljober, OTKS-Sokobanja, Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" i d.o.o. Adonis, pripremaju bogat program, izlete do poznatih sokobanjskih turistièkih lokaliteta uz branje lekovitog bilja, tradicionalni izbor princeze Biljarice, kviz o poznavanju lekovitog bilja, izbor najlepšeg ivanjdanskog venèiæa i Biljnu paradu.

Sveti Jovan Biljober

Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom iz Beograda održaæe edukativni seminar o „Samoniklom lekovitom bilju“, uz dodelu sertifikata.  Izlet do Sesalaèke peæine organizuje se 03. jula, do Ozrena tj. Oštre èuke 04. jula, do Device 05. jula i do Rtnja 07. jula, kada se održava i tradicionalni uspon na njegov najviši vrh, Šiljak. Svi izleti se realizuju u pratnji struènih vodièa i poznavalaca lekovitog bilja, koji æe održati struèna predavanja, a za uèesnike izleta na Rtnju je obezbeðena hrana i osveženje.Manifestaciju prati VII Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane, koji æe se održati od 01. do 15. jula, na štandovima koji su postavljeni duž mermernog šetališta.


 

Program XVII Sveèanosti "Sveti Jovan biljober" 2011.


Petak/Subota 1-2.07.2011. - Tokom dana æe na mermernom šetalištu, Etno kutaku „Grudonjske vodenice” biti organizovam dolazak uèesnika, poèetak sajma, druženje sa decom bez roditeljskog staranja.

Nedelja, 03.07.2011. - u 10:00 je polazak sa platoa ispred muzeja. Odlazak do Sesalaèke peæina, izlet za turiste i posetioce (vodièi, prevoz, doruèak), u 16:00 je povratak za Sokobanju.  U 20:00 u amfiteatru ispred muzeja biæe organizovan književni konkurs: „Jutro nad Ozrenom” – dodela nagrada – KK „Sokolovo pero”

Ponedeljak, 04.07.2011. - u 08:00 polazak sa platoa ispred muzeja: Izlet na Ozren, Oštra èuka Izlet, edukacija na terenu. Rad na terenu sa edukatorima. (vodièi, edukatori, ruèak),  u 16:00 je povratak. U 19:00 u Legatu „Miluna Mitroviæa” biæe održana sistematizacija radova i struèno predavanje o ubranom bilju. U 20:00 - Sokobanjsko veèe Nastup KUD-ova

Utorak, 05.07.2011. - u 08:00 je polazak sa platoa ispred muzeja ka Novom Selu - Devica Izlet, edukacija na terenu. Rad na terenu sa edukatorima. (vodièi, edukatori, ruèak), u 16:00 je ovratak . U 20:00 Legat „Miluna Mitroviæa” Sistematizacija radova i struèno predavanje o ubranom bilju.

Sreda, 06.07.2011. - u 10:00 je polazak sa platoa ispred muzeja Obilazak plantaže gajenog lekovitog bilja u Sokobanji Rad na terenu sa edukatorima i konsultacije sa odgajivaèem. U 20:00 Legat „Miluna Mitroviæa” Sistematizacija radova i struèno predavanje o ubranom bilju

Èetvrtak, 07.07.2011. - u 05:00 polazak sa platoa ispred muzeja na izlet na Rtanj Uspon na Šiljak, vrh Rtnja (1560m). Druženje sa meštanima, odgajivaèima i beraèima lekovitog bilja. Podnožje Rtnja. Seminar na terenu, rad sa edukatorima, takmièenje u pletenju venèiæa, nagradni kviz o poznavanju lekovitog bilja. u 16:00 je povratak. U 20:00 u Amfiteatru ispred muzeja biæe održan izbor princeze Biljarice 2011, dodela priznaja, diploma i nagrada.
NAPOMENA:


  • Organizatori XVI Sveèanosti SV Jovan Biljober” su: Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja (OTKS), Udruženje za lekovito bilje Srbije „dr Jovan Tucakov” i d.o.o. „Adonis”, Sokobanja i MZ Mužinac.
  • Organizaciju izleta sprovode OTKS, Sokobanja i d.o.o. „Adonis”, Sokobanja.
  • Edukativni seminar o „Samoniklom lekovitom bilju” uz dodelu sertifikata, sprovodi Udruženje za lekovito bilje dr. Jovan Tucakov” u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom iz Beograda i uz podršku USAID-a.
  • U sluèaju lošeg vremena Organizator zadržava pravo izmene plana, o èemu æe uèesnici i turisti biti blagovremeno obavešteni.
  • Više informacija u Turistièko-informativnom centru OTKS, Sokobanja: Tel: +381 18 833 988, Fax: 833 978; e-mail: otks_sokobanja@beotel.rs; Program i prijava mogu se preuzeti sa www.sokobanja.rs
  • Na štandu Udruženja za lekovito bilje Srbije, „ dr. Jovan Tucakov”, svi posetioci biæe u prilici da obezbede struènu literaturu iz oblasti lekovitog bilja i imati moguænost da postanu punopravni èlanovi Udruženja.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: