Skip to content

Projekti NIP-a za jug Srbije
Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Milan Ðokiæ uruèio je juèe Pirotu ugovore o izvoðenju radova u okviru 14 projekata koji se realizuju sredstvima Nacionalnog investicionog plana medju kojima je i sportska sala u Sokobanji.

iz NIP-a za Sokobanju

Od ovih sredstava biæe izgraðena 2 vrtiæa u Požarevcu i Nišu, biæe rekonstruisane saobraæajnice u Kraljevu, Oseèini, Vlasotincu i Svrljigu. Grad Niš dobio je sredstva i za rekonstrukciju jedne škole, dok æe se u Knjaževcu poboljšati energetska efikasnost škole.

Kraljevo je dobilo sredstva i za rekonstrukciju Narodnog muzeja. Pirot æe sredstva koja su odobrena iskoristiti za rekonstrukciju Trga pirotskih ratnika. U Trsteniku i Soko banji biæe rekonstruisane dve sportske hale. Sokobanjski projekat ima za cilj završetak sportske sale u Sokobanji, a vrednost radova je 53 miliona dinara. Radovi æe biti okonèani do Nove godine, a od dana uvodjenja izvoðaèa radova 120 radnih dana. Državni sekretar Djokiæ je rekao da je cilj da Sokobanja u narednom periodu izgleda drugaèije i da do narednog Dana opštine ima još zapoèetih projekata.

Kompletna vrednost dodeljenih sredstava je 762 miliona dinara dok svi projekti zajedno sa uèešæima lokalnih samouprava vrede preko 900 miliona.

- U narednom periodu lokalne samouprave moraju da pokažu i više inicijative za regionalne projekte. Na taj naèin æe se pospešiti razvoj Srbije. Oèekujem da opštine i gradovi uskoro dobiju mnogo veæa sredstva, ali æe država i nadalje morati da pomaže infrastrukturne projekte u najsiromašnijim opštinama - kaže Ðokiæ.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy