Skip to content

51. biciklistièka trka “Kroz Srbiju”
U Rumi sutra je otpoèela 51. Meðunarodna biciklistièka trka "Kroz Srbiju 2011", koja æe se voziti u sedam etapa, sa šest gradova domaæina, a otvorio ju je državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petkoviæ.

Petkoviæ je otvorio sportsku manifestaciju na gradskom trgu u Rumi, kao predsednik Organizacionog odbora ovogodišnje trke, navedeno je u saopštenju tog ministarstva.

U trci "Kroz Srbiju 2011", koja traje do 19. juna, startovale su tri srpske selekcije: Partizan "Pauer muv", Radnièki iz Kragujevca i Metalac iz Kraljeva.

Trasa trke je duga 1.380 kilometara, a gradovi domaæini etapa biæe Ruma, Bajina Bašta, Niš, Soko Banja, Kladovo i Beograd.

U petak 17.juna Sokobanja æe biti cilj pete etape. Cilj trke biæe ispred Komercijalne banke u Sokobanji, a oèekuje se da prvi biciklista prodje kroz cilj oko 13:00 h. U 13:15 biæe proglašenje pobednika, a u 13:30 konferencija za novinare.

Biciklisti æe provesti jednu noæ u Sokobanji a veæ sledeæeg dana nastavlja se trka.

biciklisti kroz Sokobanju

Na žutoj majci, namenjenoj najboljem vozaèu u generalnom plasmanu u karavanu, ove godine pisaæe Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Zelenu majicu za najboljeg sprintera sponzorisaæe Pošta Srbije, plavu majicu za najbolje brdske vozaèe „Sosijetete ženeral banka“. Pokrovitelj crvene majice za najbolju ekipu biæe Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Veæ 12 godina je zvanièni merilac vremena Festina, a  Prolom voda je zvanièno piæe trke. Biciklisti popiju i do 8.000 litara vode u toku etapa. Info tim, zastupnik firme Germin obezbediæe da sva vozila u trci imaju GPS ureðaje. Naravno, veliku pomoæ pružaju i Putevi Srbije jer je veoma važno da biciklisti voze na dobrim drumovima. Pridužila se sponzorskom pulu za 51. trku i firma Mormai i Vestern union. Sa trkom „Kroz Srbiju“ æe i ove godine biti sponzor iz Republike Srpske Boksit iz Miliæa.

Raspored etapa 51. trke “Kroz Srbiju”:
  • Prva etapa, 13. jun: Ruma (kružna, 111,6 kilometa)
  • Druga, 14. jun: Banja Koviljaèa - Pale (Republika Srpska, 166,5 km)
  • Treæa, 15. jun: Pale - Bajina Bašta (171,7 km)
  • Èetvrta, 16. jun: Užice - Niš (233 km)
  • Peta, 17. jun: Niš - Soko banja (84,5 km)
  • Šesta, 18. jun: Soko banja - Kladovo (189,5 km)
  • Sedma, 19. jun: Lepenski vir - Beograd (168 km)
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy