Skip to content

Proglašeni pobednci konkursa “Kreativna škola”

Nastavnièki tim osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ iz Soko Banje sa radom „Užinajmo zajedno“ i troèlana ekipa Vršaèkog Školskog centra „Nikola Tesla“ sa projektom „Više od igre“, pobednici su ovogodišnjeg konkursa “Kreativna škola”.
 

Ovaj konkurs se sprovodi veæ sedam godina zaredom sprovodi “Zavod za unapreðivanje obrazovanja i vaspitanja” u saradnji sa kompanijom “Majkrosoft”, nagraðuje najbolje primere primene inovacije u nastavi u osnovnim i srednjim školama.

Naši kreativni nastavnici su i ove godine uložili puno truda i prikazali u javnosti kako treba da izgleda moderno školstvo i nastava u Srbiji. Ukupno 417 nastavnika iz Srbije prijavilo je ukupno 139 radova iz razlièitih oblasti: srpskog jezika, matematike, informatike...

- Cilj konkursa je da afirmiše kreativni rad nastavnika i formira bazu uglednih radova, promoviše primere dobre nastavne prakse, podstièe saradnju i timski rad u školama i razvija jedan osoben vid struènog usavršavanja kroz razmenu iskustava zasnovanog na primeni moderne raèunarske tehnologije - kaže Šæepan Ušæumliæ, direktor “Zavoda za unapreðivanje obrazovanja i vaspitanja”.

Inovativni nastavnièki radovi koji se nalaze u “Bazi znanja” javno su dostupni i drugim nastavnicima na portalu www.kreativnaskola.rs.

- Nastavnici širom Srbije, uz samo jedan klik mišom, mogu da preuzmu od svojih kolega dobre ideje uvoðenja inovacija u nastavu, kao i kompletne pripreme za èas, a koje su pregledali i preporuèili struènjaci - kaže Vladan Živanoviæ direktor “Majkrosoft” kancelarije u Srbiji.

U poslednje èetiri godine naši predstavnici na Evropskom forumu inovativnih nastavnika osvajali su neku od prvih nagrada. Ovakvim uspehom se, pored Srbije, može pohvaliti još samo Velika Britanija.


M.Nikoliæ, Blic
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy