Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 3 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas577
mod_vvisit_counterJuce818
mod_vvisit_counterOve nedelje577
mod_vvisit_counterOvog meseca17956
Srbija nema prave turistièke klastere
turistièki klasteri, Srbija do 2015, formiranje turistièkih klastera
Motel "Balaševiæ" u podnožju Rtnja

Strategijom razvoja turizma Srbije do 2015. predviðeno je formiranje turistièkih klastera s ciljem uspešnijeg pozicioniranja zemlje na meðunarodnom turistièkom tržištu.

Strategijom je predviðeno da se formiraju èetiri glavna klastera - Vojvodina, Beograd, Jugozapadna Srbija i Jugoistoèna Srbija.

Generalni sektretar Asocijacije turistièkih agencija Srbije (ATAS) Srðan Dživdžanoviæ izjavio je da razvoj domaæeg turizma zavisi od niza komponenti.

Jedna od tih komponenti, kazao je Dživdžanoviæ, je formiranje klastera koji su na nekim destinacijama su klasteri formirani i sada pokušavaju da privuku i domaæe i inostrane turiste "Što se tièe samog razvoja domaæeg turizma, mi pokušavamo na razne naèine, da se pre svega obratimo inostranom gostu, pošto je dolazak domaæih gostiju u padu, prošle i ove godine", kazao je generalni sekretar ATAS.

Podsetivši da je vlada donela niz podsticajnih mera, poèev od kredita pa do drugih olakšica za turistièke privrednike, Dživdzanoviæ je konstatovao da su prvi pokazatelji dolaska stranih gostiju relativno ohrabrujuæi.

"Njihov broj se stalno poveæava, ali veliko je pitanje da li naša turistièka privreda može da konkuriše svojom ponudom, s obzirom na loše ekonosko stanje u zemlji i ono što je do sada uraðeno", kazao je Dživdžanovcih.

Dživdžanoviæ smatra da æe se "tokom ove sezone mnoge stvari iskristalisati." Napominjuæi da je u pripremi revizaja Strategije razvoja turizma, kojom æe neke stvari biti redefinisane u odnosu na dokumet koji je usvojen 2006. godine, Dživdžanoviæ je izrazio uverenje da æe u tome biti postignuti bolji rezultati nego do sada.   (Izvor: Kurir)Felix romvliana - Gamzigrad, nedaleko od Zajeèara
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: