Skip to content

Sokobanja
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Konaci Romanov
Pansion Sunny
Vila Živkoviæ, Sokobanja
Vila Dinka, Soko Banja
Vila Natalija
Apartmani Banjica

Anketa

Novu godinu proslaviæu:
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas191
mod_vvisit_counterJuce921
mod_vvisit_counterOve nedelje1903
mod_vvisit_counterOvog meseca19282
Oružana pljaèka u banji Jošanici
Kako nam nadležni iz MUP-a Sokobanje javljaju, dvojica nepoznatih razbojnika maskirana fantomkama u ponedeljak 20.XII.2006. u sokobanjskom selu Jošanica dva sata su maltretirali i tukli Miliju Stanojeviæa (61), Ružicu Vasiæ (69) koja živi sa njim i njegovog unuka D. A. (10), sve dok im nisu rekli gde u kuæi drže novac i zlato.

Uveèe, oko 20 èasova, pljaèakaši su provali vrata i naišli na Ružicu koju su jako udarili pištoljem u glavu. Ona je tom prilikom pala i polomila levu podlakticu. Èuvši njeno zapomaganje, dotrèao je Milija Stanojeviæ, ali su ga napadaèi savladali tako što su ga udarali pesnicama i pištoljem u glavu. Razbojnici su pokidali telefonski kabl, a sam aparat uništili gazeæi ga više puta. Tako izudarane i prestravljene, napadaèi su ih uveli u dnevnu sobu i tražili od njih da im kažu gde su ostavili novac. Buka je probudila je deèaka koji je ušao u dnevnu sobu. Razbojnik je deèaku prislonio pištolj uz glavu preteæi mu kako æe ga ubiti naoèigled pretuèenih ukuæana. Napadaè je vièuæi rekao da æe detetu iseæi sve prste ukoliko ne progovori. Prestravljeno dete je odvelo pljaèkaše u špajz i pokazalo kovèeg sa porodiènim zlatom. Zadovoljni plenom, koji je iznosio 600 evra i dva kilograma zlata vrednog oko 20.000 evra, pljaèkaši su deèaku zapušili usta, uvezali ga selotejp trakom i zatvorili u špajz. Miliju i Ružicu su vezali selotejpom za stolice.

Nakon što su razbojnici otišli, deèak je uspeo da se oslobodi i odmah je odvezao i svog deku i Ružicu. Stanojeviæa i Vasiæ se nalaze u Klinièkom centru u Nišu radi ispitivanja.


Da podsetimo,
Ranije pre ovog sluèaja, trojica razbojnika su u noæi izmeðu utorka i srede opljaèkali Aleksandra (65) i Branislavu (65) Trifunoviæ iz sela Trubarevca nadomak Sokobanje. Policija je saopštila da su napadaèi oko 1.30 upali u kuæu braènog para Trifunoviæ koji su u to vreme spavali. Razbojnici su ih probudili i zapretili da æe iz zaklati i odseæi im uši ukoliko im ne kažu gde drže novac i dragocenosti. Tražili su 1.000 evra, a posle premetaèine iz kuæe su odneli 9.400 evra, 50.000 dinara i dva zlatnika. Nepoznati napadaèi prethodno su Aleksandru vezali ruke i noge, a Branislavu tukli nanevši joj povrede po telu. Aleksandar je uspeo da se odveže i iskoèi kroz prozor. Potom je otrèao kod komšije odakle je pozvao policiju. Razbojnici su, u meðuvremenu, uspeli da umaknu ka Bovanskom jezeru.


Komentari (3)Add Comment
Strasno!
napisao dakmrak1 , 23, November, 2006
:x Da se ovo desava u Beogradu,Nisu,Novom Sadu ili nekom od velikih gradova,pa da shvati covek nekako...Ali ovde...Definitivno treba promeniti zakon i uvesti Americki sistem:Uhvatis provalnika na delu-odmah mu sprasis petnaestak komada velikog kalibra,a onda zovi policiju i mrtvozornike da ga sastruzu sa tepiha i eventualno prepoznaju...Posto pristizemo Evropu i svet na one lose nacine,kriminal,droga,trgovina decom i ljudima,jedini nacin je da se uvedu rigorozni zakoni i daju prava gradjanima na efikasniju samozastitu...
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
Preteralo je
napisao Ognjanovic , 23, November, 2006
Ovakvi slucajevi se nikada nisu ranije desavali u ovom kraju. Najverovatnije je da su ti razbojnici sa strane. Ali pitanje je kako su znali da ta porodica poseduje to bogatstvo. Neko ko zna tu porodicu je obavestio razbojnike. Naci ce ih policija pre ili kasnije. Zavrsice na robiji do kraja zivota. i***ti jedni.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0
kad tad lopovi ce dobiti svoje
napisao zezeljac , 26, November, 2006
To nisu normalne osobe vec jednostavno ljudi bez razuma koji nisu sposobni da svojim radom rade i zarade vec tako idu pljackaju i otimaju ljudima koji su vredno radili i sticali godinama.
Za takve postupke zakon netreba imati milosti i pomilovanja!
Netrebamo se samo osloniti na nasu policiju vec joj trebamo i pomoci jer svaka informacija o takvim stvarima je vredna i razjasnili bi se mnogi slucajevi koji nisu reseni.
Kad tad lopovi ce dobiti svoje zasluzene kazne i zato pomozimo im u tome da budu kaznjeni sto pre to bolje da nebi mozda neko bas od vas doziveo isto takvo nesto kao ove dve neduzne porodice!!!!
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Milevkini Dvori Mužinac
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov
Apartmani Markovic
Vila Èair

Virtuelni vodiè

Virtuelni vodiè kroz Sokobanju

Èitalac reporter

Citalac - reporter

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2017 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2017 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija: